Keresés
Close this search box.

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Gorg & Benzol

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol

Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti parkban és Azahriah előtt is játszik, csak kicsit másképp. A tavalyi Öröm a Zene-fődíjas zenekartól eddig sem álltak távol a szokatlan megjelenések, nemrégiben például egy Hip-Hop kislemezt adtak ki.

A Gorg & Benzol a május 25-i miniturnét a Nagy Vásárcsarnokban kezdi 9:30-kor, itt egy órán át hallgathat fúziós jazzt és improvizatív zenét a közönség. Ezt követően Újbudát veszi célba az együttes, ugyanis a Savoya Park Auchan áruházában fognak zenélni.

A hipermarket kertészeti osztályán 11:30-tól csendülnek fel élőben sajátos dallamok, ritmikai képletek diatonikus hangrendszerekben. A banda kis pihenő után már megy is tovább, hogy budapesti park-koncertet adjon.

A turnéállomás nevének összecsengése nem véletlen a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínével, ugyanakkor a Gorg & Benzol kicsiben gondolkodik, és egy budapesti parkban, nevezetesen a terézvárosi Hunyadi téren fog muzsikálni 15 órától. A koncertsorozat egy talán még illusztrisabb helyszínen zárul: a zenekar Azahriah előtt fog zenélni a Puskás Stadionban. Egészen pontosan a Puskás Stadion parkolójában az utcazene szettjükön fogják szórakoztatni az Azahriah-koncertre igyekvőket.

– A turné további érdekessége, hogy készül róla egy Gorg & Benzol dokumentum film – árulta el a zenekar basszusgitárosa, Kocska Ádám. – A zenekarnak mind a három tagja a már megszokott sárga-lila öltözékében érkezik a helyszínekre. A miniturnén sok improvizáció lesz, és igyekszünk a zenénkkel alkalmazkodni az emberek hangulatához.

De kik is lesznek ők az idei nyáron?

A Gorg & Benzol tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy közel ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Hatland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technot, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek.

Idén tavasszal Downtown alsó címmel egy Hip-Hop EP-t adtak ki az NKA Hangfoglaló Program támogatásával. Az EP négy dala – melyek mindegyike egy érzetet ír körbe vagy egy történetet mesél el – sorrendben az Xdhangulat (A fájdalom szimfóniája), az Általános Beszerzési Cikkek (ABC), az Ez művészet tesám és a Kisbolt.

A track-ekhez a trió segítségül hívott néhány szakmabélit, így vendégszerepel a számokban Rhymenastic, Ochie, Nyhill, Gege és Lil Frakk. A Gorg & Benzol szeptemberben egy EDM/Techno, majd decemberben egy fúziós jazz kislemezt dob piacra.

A zenekar jó pár fesztiválon is fellép a nyár folyamán, köztük a Vénégy Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazz Pikniken és a Fekete Zaj fesztiválon.

A Downtown alsó EP elérhető:

https://distrokid.com/hyperfollow/gorgandbenzol/downtown-als-2 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án