Keresés
Close this search box.

Itt a második elődöntő: kit kap Oláh Ibolya?

Dal Rókusfalvy Király
Ma lép színpadra Matt Sett és Angelic Jonatán: kettejük között dől el a továbbjutás?

Ma lép színpadra Matt Sett és Angelic Jonatán: kettejük között dől el a továbbjutás?

A Dal 2022 első elődöntője után – amelyből már négyen bejutottak a döntőbe – március 5-én, szombaton rendezik a második elődöntőt, amelynek végére kialakul a finálé nyolcas mezőnye.

A Duna csatornán látható második elődöntőben a következő előadók produkciói versenyeznek akusztikus változatban: Andelic Jonathan Jota (dalának címe: Elhiszem még), Greta (Igazi kincs), Gubik Petra (Ez van, ez!), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a MattSet (Most vagy soha), a Napfonat (Mint a zápor), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Solére (Másért), Pádár Szilvia (Kismadár), valamint a Swing á la Django feat. Koszika (Utazás) – közölte az MTVA előzőleg az MTI-vel.

Az Év Dala 2022 cím várományosait a március 12-én, azaz egy hét múlva megrendezésre kerülő döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

A finálé mezőnyében már ott van Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), valamint Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya). A második elődöntőből is három dalt juttat tovább a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség. A szombati adásban gazdára talál a legjobb dalszövegért járó díj.

A március 12-i döntő győztes dalának előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutó nyolc dal valamennyi előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Az online Akusztik Dalversenyben mind a negyven produkció versenyben van. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. A nyertesről kizárólag a közönség dönt; az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is láthatók hétfőnként 21 óra 15 perctől.

A Dal 2022 második elődöntője március 5-én szombaton 19 óra 35 perctől látható a Dunán. Azt nem tudni, hogy kié lesz az extra proukció.

Már csak egy hét, és kiderül, kinek a dalát fogja dúdolni Magyarország!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt