Keresés
Close this search box.

Barokk opera, klasszikus és dzsesszzene a Herbstgold Fesztiválon

Herbstgold Fesztivál
Szenvedély mottóval rendezik a vasárnap kezdődő 6. Herbstgold Fesztivált, amelyen barokk opera, klasszikus, világ- és dzsesszzene, valamint kiállítások is várják az érdeklődőket szeptember 15-ig.

A zene miatt most átugrunk a szomszédba, Kismartonra!

Vasárnap este (szept.11.) a Haydn teremben Mozart Bastien és Bastienne című vígoperáját láthatja a közönség, az előadást Carolin Pienkos és Cornelius Obonya rendezte, darabban Bastienne szerepét Amélie Hois alakítja, aki filmszínészként és operaénekesként is ismert – tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.
Julian Rachlin hegedűművész, a fesztivál művészeti vezetője előadóként, kamarazenészként és karmesterként is közreműködik a fesztiválon. Színpadra lép Brahms és Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével, majd Bach Goldberg-variációnak, vonós átiratát szólaltatják meg brácsán játszó feleségével, Sarah McElravy-val, valamint Boris Adrianov csellóművésszel.
Juan Diego Flórez dalestjén szeptember 16-án Schubert-dalok, Jacques Offenbach, Rossini, Puccini és Massenet művei csendülnek fel, valamint dél-amerikai slágerek, amelyeket az operaénekes saját gitárkísérettel ad elő.
Szeptember 17-én, a francia gitárművész Biréli Lagrene zenekara, a Biréli Lagrene Quartet & Friends valamint a Janoska Ensemble fellépése Django Reinhardt emléke előtt tiszteleg.
Szeptember 18-án matinékoncertet ad Schiff András zongoraművész. A Chamber Orchestra of Europe közreműködésével Haydn 104. (D-dúr) London szimfóniája csendül fel Schiff vezényletével, Haydn 11. (D-dúr) zongoraversenye és Bartók Béla Divertimentója után. Este Várdai István csellóművész az ukrán származású karmesterrel, Okszana Linivvel és az általa alapított Ukrán Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral lép fel. Műsorukban Zoltan Almashi Sinfoniettája, Camille Saint-Saëns a-moll csellóversenye, és Antonín Dvorák Újvilág szimfóniája szerepel.
Szeptember 24-én csendül fel John Malkovich A zenekritikus című showja. Szeptember 19-én és 25-én Quatour Ébene és a Wigmore Hall Vonósnégyesverseny díjazottjainak, a Leonkoro-Quartett tagjai koncerteznek. A fesztiválról nem hiányozik a roma és balkáni zene sem, idén a Toti Ovidiu Romafest és a Traditional Gipsy Orchestra képviselik a műfajt.
Szeptember 11-én, vasárnap délután Alfredo Barsuglia és Manfred Bockelmann szobrainak, valamint Claudia Plank és Hans Werner Poschauko sgraffitója felavatásával és a Kunstverein Eisenstadt “Geisterpop/ulation in dialogue with the lost this world” című kiállításának megnyitójával indul az idei Herbstgold Fesztivál Kismartonban.
Az osztrák képzőművész, Alfredo Barsuglia fából készült nyugágyakat helyez el a kastély újonnan áttervezett előkertjébe. A fényszobrok nappal színes pontokként láthatók, éjszaka pedig világítanak, illetve szélfúvás esetén megszólalnak. Manfred Bockelmann műtárgya szintén a széllel dolgozik, az En passant projektet az előkertben évek óta kihasználatlanul álló tizenegy zászlórúdra dolgozta ki. A tizenegy különálló zászló kedvező széljárás esetén egy tömegjelenetet ábrázoló nagyformátumú zászlót alkot.

https://www.herbstgold.at

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt