Keresés
Close this search box.

Speciális tehetségkutató – ez az egynapos Roxiget!

Roxiget Szigetszentmiklós

Töretlenül, közel két évtizede Szigetszentmiklós zenei életéért!

Idén 17. alkalommal rendezik meg Szigetszentmiklóson a Roxigetet. A rockzenei tehetségkutató és fesztivál egy napja rengeteg élő zenét tartogat: augusztus 28-án 13 együttes lép fel, a fő attrakció pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. A belépés ingyenes.

A Roxiget 2005-ben indul, és azóta a Csepel-szigeten már fogalommá vált az esemény, amely 2019-ben egy év kitérő után visszakerült eredeti helyszínére, Szigetszentmiklósra. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkolóban rendezik meg a Városbarát 2310 Egyesület és a VKKH közös szervezésében.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió induló rockzenekarainak, másrészt e térség rockzene rajongói számára egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény.

A tehetségkutató 12 óra 30 perckor indul, és nyolc zenekar, a Bad Acrobats, a Dirty Canvas, a GingerBear, a Light At Night , a Möbius , a Prove, a Space Wolk és a Stone Sober részvételével zajlik.
A döntőbe jutott induló zenekarok versengése után a folytatásban a tavalyi győztes MUDI zenél, majd helyi bandák következnek, a megújult Entropia, a Bravó Johnny és a Divina Machina. Főzenekarként a PASO koncertezik.

A Roxiget tehetségkutatója az Öröm a Zene rendszerében zajlik, a Hangfoglaló Program támogatásával. A program létrejöttét helyi vállalkozók, zeneipari szponzorok, magánemberek, képviselők támogatása és önkéntesek munkája adja.

Program:
12.30-16.55 Az „Öröm a zene” Tehetségkutató és Gondozó sorozat pest megyei élő döntője
További infó a döntős zenekarokról: https://www.facebook.com/Roxiget/
 
17.30 Mudi Band –tavalyi győztes zenekar
A dinamikus stoner rockzenét játszó zenekar 2019-ben alakult. Riff-orientált darálás vegyül páratlan ütemekkel, melyet dallamos ének szólamokkal próbálnak enyhíteni.
Tagok: Nagy András (ének), Jeckel János (basszusgitár), Kovács Péter (gitár)
Szőllősi Dorottya (dob)
https://www.facebook.com/mudiband/
 
18.20 (Új)Entropia – Zelivel és Gulyival dübörög a banda
Az eredeti, saját maguk megfogalmazásában alter-metál zenét játszó zenekar a 90-es években alakult, turnézott az Ossiánnal is. 2020-ban alakult újjá, a pandémia ideje alatt vettek fel új dalokat és a próbák során forrott össze egyre jobban az új formáció.
Tagok: Antal Zoltán (gitár-ének), Müller György (basszusgitár), Gulyás Attila (gitár), Zelenák Tibor (dob)
 
19.15 Bravó Johnny– hibrid rockabilly
2016-ban debütált a banda, azóta töretlenül zakatol előre Szigetszentmiklóstól Keszthelyig. Saját dalok írása mellett ismert dalok átgyúrásába fogtak a klasszikus rockabilly stílusára, de határait átlépve, valami újat, érdekeset hoznak tető alá a színpadon.
Tagok: Petrik Bea (ének, vokál), Bodnár Attila (harsona), Fánczi Gábor (nagybőgő), Horváth Róbert (gitár, ének) Simon András (dob)
 
20.35 PASO – Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae…
Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, Igazi fesztiválkedvencek. A Pannonia Allstars Ska Orchestra a magyar népzenét fuszerként használó tradicionális ska zenéjével itthon és külföldön számtalan fesztiválon táncoltatta már meg a közönséget. Erre számítunk most is.
Tagok: KRSA – ének, Koós-Hutás Áron – trombita, vokál, Mr. Vajay– harsona, Babba Luki– altszaxofon, Tommy Hot – tenorszaxofon, Mr.P – billentyűk, vokál, Lacibá (Laca) – gitár, Csákikapitány – gitár Dr. Strict – basszusgitár, G. Brown – hegedű
 
22.25 Divina Machina – a negyedszázados helyi banda!
A szigetszentmiklósi együttesnek 25 éves töretlen népszerősége során szinte alig változott a tagsága. 2016-ban alapító énekesük Török Viktor kivált a csapatból és a basszusgitár poszton is több csere történt. Repertoárjukban egy-egy saját dalt leszámítva, hazai és külföldi kedvenc blues, rock és pop-rock dalok feldolgozásai szerepelnek.
Tagok: Árki Attila (billentyűs hangszerek), Békefi János (szólógitár,vokál), Horváth Róbert (ritmusgitár, vokál), Kiss György (dob), Petrik Bea (ének), Turjánszky György (basszusgitár)
https://www.facebook.com/divinamachina
 

A PASO sem hagyja ki a nyárzárót!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt