Keresés
Close this search box.

Online filharmóniával kedveskedik a Kodály Filharmónikusok

Az online hangversenyek minden esetben 19 órától kezdődnek és a megtekintésük díjtalan.

Február-március folyamán a zenekar Debrecen négy élő koncertet ad, ezek a Filharmónia Magyarország online csatornáin lesz láthatók – írja a papageno.hu.

Mint írják, ahogy a járványhelyzet miatt az ország koncerttermeinek ajtaja bezáródott, a Filharmónia Magyarország a klasszikus zene rajongói előtt új lehetőséget nyitott meg saját online csatornáin keresztül, virtuális koncertélmények formájában. A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus is kiveszi részét az országos közvetítések biztosításából: február-március folyamán négy hangverseny formájában.

Ezek közül az első a február 9-én 19 órától kezdődő London, Párizs, Haydn. A barokk kor szépségeit megidéző műsort (Haydn: B-dúr sinfonia concertante és a 85., B-dúr szimfónia) a Kodály Filharmonikusok Debrecen Kollár Imre vezényletével adja elő.

A február 14-én sugárzott Teljesen Beethoven programján egy ritkán hallható versenymű kerül egy népszerű szimfónia elé. Az 1808-ban bemutatott C-dúr hármasversenyben zongorás trió felelget, verseng a zenekarral: Somogyi-Tóth Dániel a zongorajáték mellett vezényel is, partnerei Kelemen Barnabás hegedűművész és Vashti Hunter csellóművész lesznek. Ezt követi a magával ragadó ritmusokban, tánc elemekben bővelkedő 7. A-dúr szimfónia, melyet maga a szerző is egyik legsikerültebb opuszának tartotta. Nem véletlenül nevezte Richard Wagner a VII. szimfóniát „a tánc apoteózisának”. A „Hetedik” ősbemutatójának érdekessége, hogy zenekari muzsikusként részt vett benne a kor több jelentős zeneszerzője is, többek között Antonio Salieri, Louis Spohr, Johann Nepomuk Hummel és Giacomo Meyerbeer.

A Filharmónia Magyarországgal március 4-én a Kodály Kórus Debrecen A hit ereje című hangversenyét közvetítjük a Szent Anna Székesegyházból, március 23-án pedig a Hadady 65 elnevezésű koncertet a Kodály Filharmonikusok és Hadady László oboaművész fellépésével a Debreceni Egyetem Aulájából.

Az online hangversenyek minden esetben 19 órától kezdődnek és a megtekintésük díjtalan! A hangversenyek a Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán,  YouTube– és Vimeo- csatornáján lesznek láthatók a Papageno írása szerint.

 

Rendezvény | Magyarzene.eu

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.