Keresés
Close this search box.

Már kint zakatol az Ön és Ön legújabb videója

Ön és Ön
Ön meghallgatta már?

Ön meghallgatta már?

A tatabányai banda elkészítette második klipjét, a Kint zakatol címűt! A dallamos hard rock muzsikában utazó, sok viszontagságot megélt csapat pár év óta újra az eredeti felállásban játszik.

Ön és Ön zenekar Tatabánya. Fotó: Ön és Ön

Magáról a zenekarról azoknak, akik még nem ismerik: 1989-ben alakult Tatabányán, ami alakulás azóta is tart. A következő évben elkészült első stúdiófelvételük Enyedi Zoltánnál, ez olyan jól sikerült, hogy A Tegnapról mára című daluk húsz héten át tartotta magát a Rock gyermekei slágerlistáján először a harmadik, majd az első helyen. Ezt a listát a közönség szavazatai alapján állították össze hétről-hétre.

Főleg Budapesten játszottak, annak köszönhetően, hogy Szigeti Ferenc a fantáziát be-le-lát-ta a zenekarba és pesti klubokba irányította a fellépéseiket. Felléptünk a Bikini és a Zizi Labor elő zenekaraként. Ezután több éves szünet jön, majd 2010-ben újra együtt játszik a csapatból két ember és csapódik a Steel Orange nevű zenekarhoz, ami ekkor alakult újjá. Egészen pontosan öt év múlva, 2015-ben újra összeáll az eredeti Ön és Ön, aminek alkalmából teltházas koncertet ad szülővárosában, Tatabányán. A fellépésnek olyan sikere volt, hogy azóta ismét együtt folytatják. tovább.”

Ön és Ön zenekar Tatabánya. Fotó: Ön és Ön
Ön és Ön zenekar Tatabánya. Fotó: Ön és Ön

 

A zenekar gitárosa így nyilatkozott az új dalról és a klipről: – A név ne tévesszen meg senkit, a zenekar az minőség melodic rock, AOR képviselője, költői igényességű magyar szövegekkel alátámasztva. Nem szeretjük a hasonlítgatást, de ilyenek hangzanak el általában mintának, mint Toto, Foreigner, Bon Jovi, Bikini, Edda, Demjén, ezekért mi nem haragszunk, megtiszteltetésnek veszünk.

A klip a 2020 őszi újjáalakulás után felvett második dalunk képi megjelenése (az első, Nem nekünk szól a rádió címmel szintén elérhető a digitális csatornákon a GrundRecords kiadásában). Mondhatjuk, hogy definitív dal számunkra. Sokrétű a szövege, valamilyen szinten szólhat ezer
dologról, szakításról, megújulásról, az élet értelméről, de nekünk ez az újrakezdésről szól, arról, hogy találják meg egymást 25 év után a régi barátok és zenésztársak és hogyan kerülnek ismét közös, alkotói hullámhosszra. A klip is kicsiben, stilizáltan ezt mutatja be.

Mivel a zenekar nagy energiákat befektetve megy előre, az utóbbi két digitálisan megjelent dal csak a kezdet: ezek gyakorlatilag lemezelőzetesei a GurndRecorsnál nyár elején megjelenő, Tegnapról mára című albumnak. A zenekar szerint a két klipben megismert stílusra, tempóra és minőségre lehet számítani az albumon is. A dalok már megíródtak, az újra hangszerelés és stúdiómunkák fogják feltenni rájuk a koronát.

A klipet itt tudja megnézni: https://youtu.be/AbWIjBw0LsM

Mi már nagyon várjuk a magyarzene.eu-nál! 🙂

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.