Keresés
Close this search box.

Alba Regia Feszt idén is a magyar zenészek mellett

NENE
Idén is kiáll a magyar zenészek és az igényes zenekedvelő közönség mellett a királyok városa.

NENEAugusztus 22-24-ig idén is kiáll a magyar zenészek és az igényes zenekedvelő közönség mellett a királyok városa. Székesfehérvár Önkormányzata és a Kodolányi János Egyetem összefogásának köszönhetően három napon keresztül egy szabadtéri helyszínen 12 ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket az Alba Regia Feszt-re.

A színpadon többek között Nene, a Vörös Tamás Project, Vörös Janka x Newseries valamint Elsa Walle és Winand Gábor szerepelnek.

Idén a helyzetnek megfelelően egy szabadtéri színpaddal, és a rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak megfelelően korlátozott számú, megfelelő távolságba ültetett nézőkkel tartják meg Székesfehérvár tekintélyes múltú jazz fesztiválját.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jobbnál-jobb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok lépnek fel három napon keresztül, illetve idén is lesz a zenei színvonalhoz méltó vendéglátás. A gasztronómiai egységek is kisebb területre korlátozódnak, de azért most sem maradnak el az igényes borok és sörök, valamint mindazon finomságok, amelyekkel teljessé tehetjük az élményt.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy a város és a Kodolányi János Egyetem támogatásával egy ilyen rendkívüli helyzetben is meg tudjuk tartani az Alba Regia Feszt-et. Idén fel se merült, hogy a hagyományokhoz hűen, külföldi fellépőt is hívjunk, most 100%-ban a magyar zenészeknek adunk teret. Székesfehérvár jazz fesztiválja több évtizedes múltra tekint vissza, és mindent megteszünk azért, hogy most és a jövőben is az igényes hazai zene és a feltörekvő tehetségek fóruma maradjunk, és a város hírnevére és turizmusára is kedvező hatást gyakoroljunk.” – foglalja össze Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Alba Regia Feszt
Augusztus 22, 23, 24.

Feketehegy Szárazréti Közösségi Ház – SZABADTÉRI SZÍNPAD
(Székesfehérvár, Farkasvermi u. 2, 8000)

A koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozásoknak megfelelő létszámkorlátozást a helyszíni beengedésnél érvényesítik.

PROGRAM
augusztus 22.

17:00 Dám Trió
18:30 Mits Jazz Band
20:00 Shinterz
21:30 Nene

augusztus 23.
17:00 Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta
18:30 Birta Trió
20:00 Wonder Wave és Kovács Aliz
21:30 Elsa Walle és Winand Gábor

augusztus 24.
17:00 Hász Eszter Quartet
18:30 Equinox
20:00 Vörös Janka x Newseries
21:30 Vörös Tamás Project

Forrás: napmedia

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.