Keresés
Close this search box.

#yeahla – FényKép ft. Eszes Viki

#yeahla - fénykép
Jól összerakott elektronikus hangszerelés, könnyed, dúdolható dallam, egyedi szöveg. Így jellemezhető Jelasity Péter legújabb produkcióját, a FényKép c. dalt.

#yeahla - fényképJól összerakott elektronikus hangszerelés, könnyed, dúdolható dallam, és egyedi szöveg. Ezzel lehet jellemezni Jelasity Péter legújabb produkcióját, a FényKép c. dalt. 

Jelasity Péter a produkcióról:

“Hangszeres zenészként, szaxofonosként régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy jelenlegi zenekaraim mellett (Ghymes, Chalaban, Spencer Hill Magic Band) popzenei szerzőként is bemutatkozzam.”

“Az improvizálás – amit jazz zenészként, szaxofonosként nap, mint nap csinálok – hasonlít a zeneszerzésre, de a pillanatnyi ötletek elszállnak a levegőben, és az aznap esti club közönségen kívül más már nem élvezheti az elhangzottakat, hiszen megismételhetetlen az élmény.

#yeahla videóklipA zeneszerzés is gyakorlatilag rögtönzéssel kezdődik, de itt már a legjobb ötletek megmaradnak, és archiválódnak is a kész dalban. Ez is vonzó volt tehát, ez motivált arra, hogy dalokat írjak, illetve számomra a popzenei közeg is újdonság, amit nagyon élvezek.
A szövegírás pedig szintén olyan dolog, amit az instrumentális jazz zene világában nem élhettem meg, de valahogy mindig bennem volt, és tudtam, hogy egyszer sor kerül erre is.

A kézművesség jegyében telt az alkotói időszak, tehát nem volt semmilyen keret, külső elvárás, határidő, szabadon jöttek a gondolatok, ötletek, volt idő mindent kipróbálni és a legjobbat kiválasztani.

Úgy érezzük tehát, hogy egy olyan kalandra hívjuk a hallgatót, amikor egy manufaktúra munkájába tekinthet bele, a dalok a mi ízlésünket tükrözik, nem a kiadókét vagy a zeneipar más szereplőiét.”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,