Keresés
Close this search box.

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

Fiúk zenekar
A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár - sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

“Paralízis című dalunk arról az alvás és ébrenlét közötti állapotról szól, ami teljesen az ágyhoz szíjazza az ember testét, miközben a lelke próbál segítségért kiáltani.” 

A csapat frontembere, Bíró Bence életét gyerekkora óta nehezíti meg az alvásparalízis – a felkavaró jelenséget zenévé is gyúrták, számukra nem jellemző módon: monotonitást kihasználó, feszültségkeltő track lett munkájuk gyümölcse.

lnk.to/paralizis 

ZENE: 

A dal első ötletmorzsája egy demón alapult, amelyet Schmrk és Bence készítettek 2023-ban. Később a Fiúk-beli zenésztársakkal egy új formát kreálva megszületett a már megjelent verzió, amely a tagok szerint zeneileg tökéletesen leköveti a szóban forgó szorongást.

“A végén egy hatalmas fináléval, ami úgy hat, mint amikor először jutsz levegőhöz egy rémálom után.”

SZÖVEG:

“A szöveget úgy közelítettem meg, mintha saját magamhoz beszélnék, mintha én lennék önmagam démona – ez a párbeszéd adja az alappillérét a történetnek.” – mondta a  dalszöveget is jegyző Bíró Bence.

Olyan, számára félelmetes  képekben jelenik meg a szorongás, mint például:

Én valóságos vagyok?

Kell szeretnem Istent?

Léteznek kötelékek?

Ragaszkodnom kell az otthonomhoz?

“Azért is fontos ez a dal, mert az érintett félelmek/témák a márciusban megjelenő “Szobák felett” című nagylemez gyökereit is adják. Igyekeztünk olyan zeneiséggel és helyenként hummorral tálalni, ami reméljük már pár ember fejében azt jelenti, hogy: Fiúk.”

A fiúbanda áprilisban lemezbemutató turnéra indul, amelynek fináléjára a budapesti Akvárium Klub NagyHalljában kerül sor.

KLIP:
youtu.be/15OyGSXXbOI 

Utoljára szűk másfél éve, jelentetett meg a banda klipet, a megfelelő  stáb kiválasztás komoly fejtörést okozott számukra. Őszi alkotótáboruk során Levente, a zenekar gitáros fiúja dobta be Cancel – Disappointed című klipjét eszmecserére. Azonnal megnyerte őket, pont effajta kreativitást kerestek, így azonnal megkeresték a rendezőt, aki nem más, mint maga Cancel, Ujvári Gyula “Kenny” volt. A kezdetektől gördülékenyen ment a közös munka, ugyanis Kenny is többször átélte az alvásparalízist.

“A klipben az álmodót nézhetjük végig, abban a lidércnyomásban, amit  saját magának teremt. Újabb és újabb karakterek bújnak elő, ijesztőbbnél ijesztőbb aurával, akik a végén az életére törnek. Ezek a karakterek a főhős félelmeit jelképezik, és ami a legfontosabb: saját magát!”

A forgatás a Kőbányai Kortárs Kultúr Központban zajlott. facebook.com/4kbudapest

“ÓRIÁSI KÖSZÖNET A STÁBNAK AZ EDDIGI LEGJOBB FORGATÁSI ÉLMÉNYÉRT!”

rendezte: Fekete Gyula
edit: Ujvári Gyula “Kenny”
operatőr: Szolykó Dávid

(Foto: Kevin Campean)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak