Keresés
Close this search box.

Megérkezett a Tornóczky All Access első lemezének előfutára

Tornóczky All Access motorral
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Tavaly nyáron több mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása.

A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította saját dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A Tornóczky All Access rock-blues csapat júliusban mutatkozott be hivatalosan, azóta húsznál is több videót publikáltak a legnagyobb videó megosztón, többek között egy stúdió session sorozatot olyan fantasztikus előadókkal kiegészülve, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila.

A produkció fontosnak tartja a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, Török Ádám, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. Ez indokolja az ősszel megjelenő első saját nagylemezük címét is, avagy az „Elkezdték, folytatjuk…”-ot.

„Hálásak vagyunk mindazoknak, akik annak idején elkezdték itthon a rock-blues műfaját játszani. Előttük tisztelgünk ezzel a lemezzel is.” – mondta el Temesi Berci. A srácok munkássága nem csak azoknak lehet remek csemege, akik ezeken a zenéken nőttek fel, hanem a mai generáció számára is igazi felüdülést hozhat repertoárjuk. „Az albumra az általunk megélt valós helyzetekről írt szövegeket Lombos Marci barátunk. Minden dal egy hozzánk kötődő szituáció, megélt, megtapasztalt helyzet lenyomata.” – árulta még el előjáróban a basszusgitáros.

„Ahogy Berciék elküldték nekem egymás után a dalokat, egy nagyon kiegyensúlyozott, összefüggő anyag rajzolódott ki előttem. Olyan hozzáállás, hangzásvilág, őszinteség jött át rajtuk, amivel az ember a mai zenei piacon ritkán találkozik. A szövegek fókuszába egy huszonéves csávó világát állítottuk, aki szinte én is lehetnék, teljesen magamra ismertem benne. Tulajdonképpen az én húszas éveimet írtam meg, keverve azzal a mostani helyzettel, amit látok magam körül. Boldog vagyok, mert Ricsinek nagyon jól állnak ezek a gondolatok, szövegek, szavak. Személyében ugyanazzal az idealizmussal, jó értelemben vett naivitással találkoztam, amivel én is mozogtam ebben a korban.” – nyilatkozta Lombos Marci.

„Egyszerűen imádtam azt a munkafolyamatot, amely során elkészítettük a lemezt. Zseniális volt a felvétel, az, hogy egyszerre játszották fel a srácok az anyagot. Lombos Marci nagyon jó szövegeket írt, amelyek által ismerős, fontos emlékek elevenednek fel bennem.” – mondta el Nagy Ricsi, énekes.

Tornóczky All Access - KémiaA korongról most elsőként a „Kémia” dalt ismerhetjük meg, amit egy Czoller Bence rendezte videóklippel tálal a produkció. A kisfilmben a 2023-as The Voice egyik női zsűrije, Trokán Nóra, valamint Serbán Attila színész ajánlásának köszönhetően Náray-Kovács Zsombor alakítja a két főhőst. A forgatás nem volt komplikációmentes, ugyanis az egyik jelenethez a Tankcsapda gitárosát, a motorok szerelmesét, Sidit kérték fel, ám ő sajnos érhető okokból nem tudott a forgatáson részt venni. Az alkotók a forgatás napján hívták fel Vilkót, a gitáros pedig két órán belül, jelenlétével megmentette az eredeti terveket. A klip felvételeit a zenekar kiemelt fotósának, Bikali Sanyinak köszönhetjük.

„A Kémia volt az első dal, amit megírtunk, amikor elkezdtünk a lemezen dolgozni. A történet egy fiatal srácról szól, aki iskolába jár, vonzalmat érez a kémia tanárnője iránt, a köztük lévő kapcsolatba kölcsönösséget képzel bele. Erre a vonalra húztuk rá magát a videóklipet is. Ahogy a zenekarban mindannyian, szerintem a hallgatók is könnyen azonosulhatnak majd a dalban felmerülő érzésekkel.” – avatott be minket Tornóczky Feri.

„Nagyon hálásak vagyunk a három főhősnek, a gyerekeknek, a szüleiknek, hogy hozzájárultak a klip sikeréhez. Alsónémediben, az általános iskolában forgattunk, ahol hatalmas szerencsénk volt a rugalmas igazgató úrral, valamint a kémiatanárként is bizonyító igazgatóhelyettessel, Csilla nénivel. Ezúttal is köszönjük neki a táblán látható kémiai képleteket.” – mondta el Berci. „Az egyik nagy kedvencem a lemezről a Kémia, így örülök, hogy erre forgattuk le az első klipünket. Tudtam, hogy nagyon jó lesz a végeredmény, mivel mind a zenekar tagjai, mind a stáb, amellett, hogy nagyon profik, irtó aranyos emberek! A forgatás nagyon rugalmas volt, mindenki tudta, hogy mit kell csinálnia, egy nap alatt végeztünk. Számomra minden szempontból szerelem zenekar a Tornóczky All Access!” – csatlakozott Zombori Atus, dobos.

„Közel áll a szívemhez ez a videó, illetve maga a dal. Czoller Bencével nagyon szeretek dolgozni, professzionális, mindig összeszedett. A zenekarral szuper viszonyban vagyunk, ami jó hatással van a közös munkákra is. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát a munka során, volt elegendő segítség, a színészek pedig ügyesek voltak, az ember nem is kívánhat ennél többet egy klipforgatáson.” – árulta el Bikali Sándor.

„Berciéket már korábbról is ismertem, ennek köszönhetően amellett, hogy nagyon gyorsan leforgattuk az anyagot, rengeteget nevettünk is. Azt pedig, hogy ismét a tanári pályára keveredtem, már megszoktam.” – mondta nevetve Trokán Nóra. „A forgatás zseniális hangulatban telt. Egy tök menő iskolában forgattunk, a stáb minden tagja baromi jófej, vérprofi volt. Mindenben segítettek, gördülékeny volt a közös munka. A zenekar tagjai a forgatás végére érkeztek meg, velük is megismerkedtünk. Pár nappal a forgatás után a Barba Negrás koncertjükön hallhattam őket. A dal nekem nagyon tetszik, igazi vagány, dögös blues-rock szám, a témája pedig egészen különleges.” – zárta végül Náray-Kovács Zsombor.

Tornóczky All Access a YouTube-on:
youtube.com/@tornoczkyallaccess7380

(Fotók: Temesi Ádám)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.