Keresés
Close this search box.

Nem más, mint a Kaláka nyitja az idei Dombos Festet!

Dombos Fest
Világszínvonalú produkciók várják a világ- és népzene szerelmeseit Délvidék eme remek helyén!

Hogy aztán Babra menjen a koncert!

A Kaláka együttes nyitja, majd Lajkó Félix, a Parno Graszt, a Dresch Vonós Quartet és a Besh o droM is fellép a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján, a Dombos Festen, amelyet június 30. és július 3. között tartanak a vajdasági Kishegyesen.

A szervezők tájékoztatása szerint az idén négynapos összművészeti rendezvényre ismét a térség legérdekesebb előadóit hívták meg.

A Dombos Festet június 30-án a kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes nyitja meg családi koncertjével. Ugyanezen a napon lép színpadra az ethno funkot játszó Kerekes Band, a vajdasági Mezei Szilárd és a szintén a népzenei elemeket és a dzsesszt vegyítő Dresch Vonós Quartet.

A július balkáni zenékkel indul: a fesztivál második napján, július elsején lép színpadra Babra zenekar, amely a délszláv zene eredetiségét és lelkületét megőrizve hoz létre a hagyományos dallamokból új zenei formákat, valamint a Poklade zenekar, amely mindazt a zenei világot képviseli, amely a Balkánt jellemzi, a nagyszínpad pedig néhány év kihagyás után ismét a roma zene egyik legismertebb képviselőjének, a Besh o droM koncertjének ad helyet.

Hagyományosan a szombat a leglátogatottabb nap a dombosi löszfalnál. A fesztivál harmadik napján vajdasági képregény-találkozót tartanak, majd a Dűvő zenekar népzenei koncertjét hallgatják meg a vendégek, este a Flock Projekt akrobatái nyűgözik le a nézőket, végül pedig a világhírű Parno Graszt lép színpadra.

A fesztivál zárónapján lép fel Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a lengyel Volosival, amellyel közösen három éve a magyar és a lengyel Fonogram-díjat is bezsebelték. Ugyanezen a napon mutatkozik be Kishegyesen a Hét Hat Club is, amely a balkáni, roma, török és erdélyi népzenét egyesíti a zenéjében, valamint a groove-os zenei világot képviselő Subtones zenekar.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombosi Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők. Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.

Több információ a fesztivál Facebook-oldalán!

Világszínvonalú produkciók várják a világ- és népzene szerelmeseit Délvidék eme remek helyén!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.