Keresés
Close this search box.

#gyász: Elhunyt a Bon Jovi magyar zenésze

Alec Such
Tagja volt a zenekar Hall of Fame-csapatának!

Szűcs Elek János neve a zenekar alapítása körül bukkant fel a taglistákban, de a mostani tagok is emlékeznek rá!

Hetvenéves korában meghalt Alec John Such egykori basszusgitáros, a Bon Jovi legendás amerikai rockzenekar eéegyik alapítója – jelentette be az együttes hétfőn.

Such 1983 és 1994 között játszott az együttesben, amikor olyan slágereket adtak ki, mint a You Give Love a Bad Name, a Livin’ on a Prayer és a Bad Medicine – írta a BBC hírportálja.

Suchnak tulajdonítotják, hogy összehozta a zenekart, és úgy emlékeztek rá, mint egy kedves barátra, aki “vad és élettel teli” volt. Arról, hogy hogyan és hol halt meg, nem közöltek részleteket.

Alec szerves része volt a zenekar megalakulásának. Hogy őszinte legyek, rajta keresztül találtunk egymásra

– írta a Twitteren Jon Bon Jovi énekes-dalszerző.

Tico Torres dobos gyerekkori barátjaként ő hozta el a gitáros és dalszerző Richie Samborát, hogy lássa a zenekar fellépését – mondta Bon Jovi.

Ma ezek a különleges emlékek mosolyt csalnak az arcomra és könnyet a szemembe. Nagyon fog hiányozni nekünk

– mondta.

Such 1951. november 14-én született New Yorkban, és ismert alakja lett a New Jersey-i zenei színtérnek, ahol a zenekar megalakult – írta az AP amerikai hírügynökség. Eredetileg a The Message nevű zenekarban játszott.

A Sayreville-i Hunka Bunka Ballroom menedzsereként ő hívta meg Jon Bon Jovi & The Wild Ones együttest, mielőtt maga is csatlakozott volna a zenekarhoz.

Idősebb volt zenekari társainál, ahogy azt évekkel később a The Asbury Park Press című lapnak adott interjújában megjegyezte.

A lemezcég nem mondott igazat a koromról. Harmincegy éves voltam, amikor beléptem. Jó tíz évvel idősebb, mint a zenekar többi tagja. A nővérem végül nagyon dühös lett, mert az újságok az idősebb nővéremként írtak róla, pedig valójában fiatalabb volt nálam

– mondta. A korkülönbség volt az oka annak, hogy végül kilépett – tette hozzá.

Amikor 43 éves voltam, kezdtem kiégni. Úgy éreztem, hogy ez munka, és én nem akartam dolgozni. Azért álltam be egy zenekarba, mert nem akartam dolgozni.

Hugh John McDonald lépett a helyébe, de később rövid időre újra csatlakozott a zenekarhoz, amikor 2018-ban bekerültek a rock and roll hírességeinek csarnokába.

Tagja volt a zenekar Hall of Fame-csapatának!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,