Keresés
Close this search box.

Francia alterbanda magyar kiadónál jelentkezett új lemezzel!

Kaophonic Trottel
Jubileumi évben sikerült a nagylemezt Magyarországon kiadni...

Nem átlagos életút egy nem átlagos együttessel

Magyar kiadónál jelent meg egy ismert francia együttes, a pszichedelikus tribal trance zenét játszó Kaophonic Tribu új lemeze.

Az 1998 óta létező formáció hosszú idő után készített új anyagot, hiszen a Kaophonic Tribu legutóbbi albuma, a Métamorphose 2009-ben jelent meg. A mostani, sorrendben ötödik korongot, a PhoenX-öt a hazai Trottel Records adta ki.

A kiadó ajánlója kiemeli: a lemez folytatja a zenekarra jellemző pszichedelikus, trance-es vonalat, amit a francia közönség évtizedek óta ismer. Az elektronikus zenét törzsi lüktetés szövi át, mindezt egzotikus hangszerekkel, például afrikai mandingó ütőhangszerekkel és ausztrál eredetű fúvóshangszerrel, didzseriduval adják elő. A hazai színtéren a Korai Öröm képvisel hasonló stílust.

A Kaophonic Tribu korábban olyan ismert zenekarokkal játszott együtt, mint az Asian Dub Foundation vagy a Les Tambours du Bronx. A zenekar tagjai: Anissa Hank (ének, ütőhangszerek), Bertrand Bidault (gitár), Christophe Ligerot (dob, fuvola), Didier Billet (ütőhangszerek), Gauthier Aubé (didzseridu), Jack Limballe (billentyűs hangszerek), Mickael Lachaize (basszusgitár).

A csoport eredetileg 1998-ban alakult. 2011-ben a csoport 500 koncertet adott Európában, és öt albumot adott ki. Ezután kicsit visszavettek a tempóból: mindössze 5 éven belül 300 koncertet is adnak.

2001 januárjában adták ki első saját kiadású albumukat, a Quasi Transe prolog-ót. Ugyanebben az évben a Printemps de Bourges felfedezésén díjazott Kaophonic Tribu felváltva turnézott és stúdiózott, hogy elkészítse második albumát, a Nysa Sphère 72-t 2002 áprilisában. Miután felléptek a Coup de coeur francofon fesztiválon Montrealban, Quebecben, szerződést kötöttek egy kanadai kiadóval.

2005-ben és 2009 között mindössze egy albumot adtak ki, majd újabb három évig turnéztak.

A csoport ezután felhagyott minden tevékenységével, hog egy új formációval, a Kao Trio-val folytassa három tagja a zenélést. 

2022-ben a csapat megújul, hogy megünnepelje fennállásának 20. évfordulóját, és ebből az alkalomból új albumot adnak ki: PhœnX. Kezdeteihez híven a Kaophonic trance középpontjában egy basszus/dob szekció található Mandinka ütőhangszerek és didgeridoo kíséretében, mindezt elektromos gitárral, billentyűkkel és énekhanggal.

A PhoenX című lemez a Trottel Records 30. születésnapján jelent meg LP/CD formátumban.

Jubileumi évben sikerült a nagylemezt Magyarországon kiadni

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt