Keresés
Close this search box.

Eredeti magyar indie-t hozott a nyuszi!

Dreamcatchers Halmai Réka
A dalszövegek terén nagy nevekkel működtek együtt: három dal Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető, egyet pedig Lázár Domokos jegyez!

Hamar a magyar zenerajongók kedvencévé vált az új album!

A húsvéti hosszúhétvégén megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze, a Fénytörés, amelyen 10 kiforrott dal hallható.

Ezek között olyan számok is megtalálhatók, mint például a Vihar vagy a Különbéke, amelyeket korábban videóklipeken keresztül ismerhetett meg a nagyközönség. A Dreamcatchers új, összesen 35 perc hosszúságú albuma a Spotify-on ITT ingyen hallgatható meg.

Az angolszász zenei stílusokból, a főként indie popból építkező Dreamcatchers új albuma meglehetősen széles időintervallumot ölel fel, mert a csapat a 2018-tól egészen napjainkig tartó időszak legjobbjait válogatta össze.

Az elmúlt években számtalan fontos esemény történt az együttes életében, de ezek közül is a legjelentősebbnek a bársonyos és selymes hangú Halmai Réka énekesnő 2020-as érkezése tekinthető.

Ebbe az albumba beletettük szívünket-lelkünket és minden olyan élményünket, ami az elmúlt években ért bennünket. Ha azt mondanánk, erre vagy arra a zenekarra
hasonlít, akkor nem mondanánk igazat. Az általunk játszott zene egyszerre elektronikus és akusztikus, vidám és szomorú, poppos és alteros, énekcentrikus. Emelkedett és hétköznapi egyben. Egyszerűen emberi

– jegyezte meg az új album kapcsán Lázár Zoltán, a zenekar egyik alapítója a MagyarZene.eu-nak elküldött sajtóközleményben.

Véleményem szerint az album rendkívül érzelmes. Nemcsak vidám, vagy szerelmes érzéseket közvetít, mint például a Vihar című dalunk, hanem néhol impulzívabb és dinamikusabb karaktere van. Ennek köszönhetően olyan változatos.

Nehéz lenne megmondani, melyik a kedvenc számom erről az albumról, mert ez mindig függ a hangulatomtól, de ha mégis választanom kellene, akkor jelenleg a Száz érkezés és száz búcsúzás című szám áll hozzám a legközelebb, mert egy teljesen más világba tudja elrepíteni az embert, ha ráérez a hangulatára és a mondanivalójára.

Én mindig ezt hallgatom, ha éppen ki szeretném magam zökkenteni a stresszes hétköznapjaimból

– árulta el Halmai Réka, a Dreamcatchers énekesnője.

A Dreamcatchers új albumának születése egy szélesebb körű szakmai együttműködés eredménye. A zenekar a dalok felvételét 2020 decemberében kezdte meg az Esti Kornél zenekar gitáros-dalszerzőjénél, Lázár Domokosnál.

A keverés és az énekfelvételek nagy része pedig a Unique-ból ismert Kovacsics Ádámnál történt, aki a producere és a kiadója is az anyagnak. A masteringre pedig Londonban kerítettünk sort.

Fontosnak tartom kiemelni továbbá, hogy a dalszövegek terén sikerült nagy nevekkel együttműködni, hiszen három dalszövegünk Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető. Egy számunk dalszövegét Lázár Domokosnak köszönhetjük

– tette hozzá Lázár Zoltán.

Az új album kedvező fogadtatásra talált a zenekedvelők körében, a Különbéke című szám ugyanis rövid időn belül felkerült a Spotify „Friss Pop”, valamint a „New Music Friday Magyarország” elnevezésű playlist-jére.

A dalszövegek terén nagy nevekkel működtek együtt: három dal Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető, egyet pedig Lázár Domokos jegyez!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,