Keresés
Close this search box.

Mindenki láthatja a Raktárplusz-koncerteket

NKA koncertek
Sokat segített a Raktárplusz-sorozat, de azért nem tudta pótolni teljesen az igazi A38-koncerteket. A koncertélmény garantált.

Online elérhetővé váltak az NKA-koncertek, azaz a A38 hajón (Raktárplusz) soroza. A felvételeket a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) tavalyi pályázatának keretében rögzítették.

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma a magyar előadók és zenekarok támogatására 2020 decemberében hirdetett pályázatot közönség nélküli koncertek megvalósítására, hiszen a koronavírus-járvány a könnyűzenei szektort sem kímélte.

Éppen ezért a 180 millió forint keretösszegű támogatás a magyar előadók és zenekarok hosszú ideje tartó bevételkieséséből származó nehézségeket kívánta enyhíteni – áll a közleményben, amelyet a Petőfi Irodalmi Ügynökség kommunikációs igazgatósága pénteken juttatott el az MTI-hez.

Erre költhetik

A pályázók az elnyert támogatás legalább 90 százalékát előadói tiszteletdíjra és/vagy szerzői jogdíjra fordíthatták.

a38 raktarplusz

A kommüniké kiemeli: a pályázati konstrukció megteremtette a zenekarok további működéséhez szükséges feltételeket oly módon, hogy a közönséget is koncertélményhez juttatta.

Ikonikus helyszínen történtek a koncertek, hiszen a könnyűzenei kategóriába tartozó zenekarok és előadók fellépéseinek az A38 hajó adott otthont. A koncertek regisztráció nélkül megtekinthetők az NKA-koncertek az A38 hajó YouTube-csatornáján és weboldalán.

Mint írták, a csaknem hatvan órát felölelő koncertsorozattal olyan új tartalmi struktúra született, ami bár nem pótolja az élő előadások varázsát, reagál a közelmúlt megváltozott kultúrafogyasztási szokásokra.

– A visszajelzések alapján ez egy elég sikeres projekt volt. A Raktárplusz nem pusztán segély volt, hanem egy nagyszerű lehetőség, amivel támogattunk zenészeket ebben a vészterhes időszakban – idézte a közlemény Póka Egont, az NKA Könnyűzene Kollégiuma akkori vezetőjét.

Az NKA-koncertek az A38 hajón (Raktárplusz) sorozatban 59 magyar zenekar felvételeit láthatja a közönség.

Ők az első fecskék

A közzététel első ütemében az alábbi tíz zenekar koncertjei láthatóak: Anima Sound System, ék, Peet Project, Ruby Harlem, Belmondo, Fugato Orchestra, Góbé, Kállay Saunders, Pontiac és Omen.

A közlemény idézi a Belmondo zenekart, amely szerint ebben a drámai helyzetben egy-egy ilyen lehetőség az életben maradást jelentheti az előadók számára. – Hálásak vagyunk, hogy újból koncertműsorra készülhettünk és hogy fennmarad a zenekar után ebből a nehéz időszakból egy igazi kordokumentum – jelentette ki a zenekar.

A Fugato Orchestra azt hangsúlyozta, hogy az A38 olyan ikonikus helyszín, amely minden zenekar életében fontos mérföldkő.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.