Világzene műfajon belül ethno-rock stílusba soroljuk magunkat.

Hangszedők zenekar logója

 

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, illetve hogyan jött létre ez a felállás?

A Hangszedők zenekart 2015 decemberében alapította Varga Tamás, amit megelőzött egy év aktív otthoni dalszerzői munka, aztán jött a zenészek megkeresése-kiválasztása. 2016 márciusára megtalálta a megfelelő zenésztársakat és elkezdték a zeneszámok módszeresen felépített betanulását, összejátszását. Innentől datáljuk a Hangszedők zenekar létezését.

Tamás válaszolt kérdéseinkre:

Kik a tagok most? Milyen hangszeren játszanak?

Jelenlegi felállás:

  • Bényei Krisztián- dob
  • Csetneki Hanna – furulya, fuvola
  • Mahót Lajos – gitár
  • Varga Tamás – basszusgitár, ének

Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

Fellépéseinket Nógrád megyei művelődési házakban, klubokban kezdtük.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Továbbra is szeretjük a művházak, klubok hangulatát és mai napig fellépünk régi-új helyeken, ahová tudunk szervezni, illetve kapunk meghívásokat. Ezek mellett fesztiválokon, falu és városnapokon is zenélünk rendszeresen. Éves szintre kivetítve havi egy-két koncertünk van.

Hangszedők zenekarMilyen stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Világzene műfajon belül ethno-rock stílusba soroljuk magunkat. Koncertjeinket átjárja, körbeveszi egyfajta pszichedelikus érzet, ami a népies hatású dalokkal végig egy szimbiózist alkot. Ezek mellett dalainkban megjelennek jazz, klasszikus és progresszív elemek is. Mindez csak akkor működik, ha ez az egész együtt él, együtt lélegzik.

Ki a célközönségetek?

Nem célzunk meg kifejezetten semmilyen korosztályt, vagy réteget. Lehet, hogy épp ezért a közönségünk vegyesen, minden korosztályból kerül ki.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

A-tól Z-ig (szinte) minden.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszövegeket, ki a zenét?

A dalok zenéjét és szövegét is én írom, kivéve a népdalok szövegeit ugye. A megírt számot a próbateremben mindenkivel külön átveszem, amit aztán otthon mindenki profin begyakorol. Ezt végül egy közös próbán egybegyúrjuk, később pedig mindenki hozza saját stílusjegyeit, zeneiségét.


A zenekar Facebook oldala: facebook.com/hangszedok/

Egy kis ízelítő:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.