Világzene műfajon belül ethno-rock stílusba soroljuk magunkat.

Hangszedők zenekar logója

 

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, illetve hogyan jött létre ez a felállás?

A Hangszedők zenekart 2015 decemberében alapította Varga Tamás, amit megelőzött egy év aktív otthoni dalszerzői munka, aztán jött a zenészek megkeresése-kiválasztása. 2016 márciusára megtalálta a megfelelő zenésztársakat és elkezdték a zeneszámok módszeresen felépített betanulását, összejátszását. Innentől datáljuk a Hangszedők zenekar létezését.

Tamás válaszolt kérdéseinkre:

Kik a tagok most? Milyen hangszeren játszanak?

Jelenlegi felállás:

  • Bényei Krisztián- dob
  • Csetneki Hanna – furulya, fuvola
  • Mahót Lajos – gitár
  • Varga Tamás – basszusgitár, ének

Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

Fellépéseinket Nógrád megyei művelődési házakban, klubokban kezdtük.

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Továbbra is szeretjük a művházak, klubok hangulatát és mai napig fellépünk régi-új helyeken, ahová tudunk szervezni, illetve kapunk meghívásokat. Ezek mellett fesztiválokon, falu és városnapokon is zenélünk rendszeresen. Éves szintre kivetítve havi egy-két koncertünk van.

Hangszedők zenekarMilyen stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Világzene műfajon belül ethno-rock stílusba soroljuk magunkat. Koncertjeinket átjárja, körbeveszi egyfajta pszichedelikus érzet, ami a népies hatású dalokkal végig egy szimbiózist alkot. Ezek mellett dalainkban megjelennek jazz, klasszikus és progresszív elemek is. Mindez csak akkor működik, ha ez az egész együtt él, együtt lélegzik.

Ki a célközönségetek?

Nem célzunk meg kifejezetten semmilyen korosztályt, vagy réteget. Lehet, hogy épp ezért a közönségünk vegyesen, minden korosztályból kerül ki.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

A-tól Z-ig (szinte) minden.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszövegeket, ki a zenét?

A dalok zenéjét és szövegét is én írom, kivéve a népdalok szövegeit ugye. A megírt számot a próbateremben mindenkivel külön átveszem, amit aztán otthon mindenki profin begyakorol. Ezt végül egy közös próbán egybegyúrjuk, később pedig mindenki hozza saját stílusjegyeit, zeneiségét.


A zenekar Facebook oldala: facebook.com/hangszedok/

Egy kis ízelítő:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.