Édesapjával lép színpadra Gájer Bálint!

A swing hercege
A Swing Karácsony című lemezen 14 magyar nyelvű dal kapott helyet. Egy közös duett is hallható Csondor Katával, és Zséda egyik dala is felkerült.

Gájer BálintKarácsonyi koncerten mutatja be új albumát Gájer Bálint swing énekes, december 21-én. A koncerten a dalok egy 16 fős vonószenekarral kiegészülve szólalnak meg, de az esemény azért is különleges, mert Csondor Kata színésznő-énekesnő mellett, Bálint édesapja is fellép majd! A Sztárportré műsornak adott interjúban nem csak a koncert részleteiről beszélt, hanem közeledő esküvőjéről, és a karácsonyhoz fűződő viszonyáról is.

Az interjú az ünnepre hangolódással kezdődött: Karácsony közeledtével, tudunk-e figyelni egymásra? Szenteste tudunk-e majd tényleg az együttlétnek örülni, vagy elsodor mindenkit az ár, az ajándékvásárlás, rohanás?

Bálint szerint az ajándékozás felnőtt korban már nem annyira fontos, mert „mi annak örülünk, ha végre együtt tudunk lenni egy kicsit, és tudunk egymásra figyelni, egymással foglalkozni.” Családias hangulatú együttlét lesz a karácsonyi koncert is. Az ország talán legismertebb swing énekese azt mondja, neki is egy hosszadalmas folyamat volt a „karácsonyi érzésig” eljutni. Idén, év elején, egy nyaraláson kezdett komolyabban gondolkozni azon, hogy megtervezze a következő Karácsonyt, és ez a folyamat nagykoncertet, új lemezt, és különleges ötleteket, érzéseket hozott.

„Ahogy egyre több karácsonyi emlék merült fel bennem, a szüleim jutottak eszembe, és azok a karácsonyok, amelyeket együtt töltöttünk.” Innen pedig már könnyű volt olyan dalokat válogatni, amelyek mindenkiből előcsalogatják a nosztalgikus családi érzéseket.

Az új albumon sokak által ismert amerikai karácsonyi dalok is megszólalnak magyar nyelven, így például a Holly Jolly Christmas című, ami a világ 25 legnépszerűbb ünnepi dalának egyike. A Swing Karácsony című lemezen 14 magyar nyelvű dal kapott helyet. A számok között egy közös duett is hallható Csondor Katával, és Zséda egyik dala is felkerült.

Bálint édesapjától nem áll távol az éneklés, de közös fellépésük eddig még sohasem volt. A „swing hercegének” édesapja a Marcali 3 Tenor nevű formációban énekel operettet, musicalt, magyar nótákat társaival. A Karácsony, mint családi ünnep, jó apropója annak, hogy életükben először, színpadra is együtt lépjenek. Emberközeli, „tábortűznél éneklős” része is lesz a koncertnek, de alapvetően nagyzenekari hangzás várható. A dalok között a szereplőket meg is szólítják, hogy megosszák egymással, nekik mit jelent a karácsony.

A legelegánsabb magyar énekes díjára is méltó Bálint, fiatal kora ellenére hosszú pályát tett meg. A sport és a zene voltak gyermekkorának főszereplői, de választania kellett. Tíz éves korától dobolt, és így szerette meg a színpadot is, ez az, ami miatt nem a sportot választotta. 1994-ben, tizennégy évesen barátaival megalapították a Marcato Ütőegyüttest, aminek tíz esztendőn keresztül volt állandó tagja. 2001-ben döntött az énekesi pálya mellett. 2009-ben megnyerte a III. Jazzy Jazz Dalverseny legjobb férfi énekesének járó díjat, és csak ezt követően, 2010-ben szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-ének előadóművész-, és tanár diplomát.

A Sztárportréban az „új életre” készülés is téma volt, hiszen Bálint a menyasszonyával pár hete költözött az első közös otthonukba, és jövő nyárra tervezik az esküvőt.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.