Csillagerdő zenekar

Csillagerdő zenekar
Bogdán István

Bogdán István

Ezt szeretném otthon is hallgatni.

Csillagerdő klub koncertCselló, gitár, basszusgitár és dob. Nem éppen a legelterjedtebb felállás. Hegedűs Józsefet kérdeztük a Csillagerdő zenekarról.

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, illetve hogyan jött létre ez a mostani felállás?

Már 2018 tavaszán megismertük egymást, beszéltünk is arról, hogy majd zenélünk együtt, de csak novemberben tettünk valódi lépéseket, hogy egy zenekar legyünk. Ekkor az történt, hogy lehetőséget kaptam felvenni, és CD-n kiadni a dalaimat. Azonnal szóltam a fiúknak: Itt a lehetőség, csináljunk zenekart! Úgy álltak össze véletlenek, hogy december 30-án volt az első próbánk, és januárt 12-én reggel már egy kastélyban voltunk a hangszereinkkel, egy hangmérnökkel, és egy videós stábbal, hogy elkezdjük rögzíteni a dalainkat. – youtube.com/watch?v=sAJGfSlZwOc

Manapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

A bemutatkozó albumunk nyár elején jelent meg, ez után kezdtünk koncertezni. Nyáron és ősszel több hazai, és külföldi fesztiválon, és klubban megfordultunk. nagy szeretettel fogadtak, és általánosságban nagy sikerünk volt.

Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Még nem találtuk ki, hogy pontosan hogy kellene neveznünk a stílusunkat. ha valahová le kell írni, azt írjuk, hogy „pop/folk/alternatív. Nagyon sok hatás jelenik meg a dalainkban a népzenétől a komolyzenén át a metálig. Mindet szeretjük.

Csillagerdő koncertKi a célközönségetek?

Első sorban egyetemistákkal találkozunk a koncerteken, de irodalomtudóstól gyári munkásig nagyok sokféle embertől kapunk pozitív visszajelzést. A nagymamám is hallgat minket. Az egyik koncertünk után oda jött hozzám egy anyuka karjában egy 4 éves gyerekkel. Azt mondta, hogy “adjunk neki egy CD-t, mert a kisfia azt súgta neki két dalunk között, hogy „Ezt szeretném otthon is hallgatni.” A témában ez a legkedvesebb élményem.

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Tényleg rengeteg különböző stílus hat ránk. Legyen mondjuk Lajkó Félix, a Meszecsinka, az Illés, és a korai Ektomorf . Állítólag Szabó Balázsra és a Kispálra hasonlít legjobban a zenénk.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Megmutatok egy szöveget, és egy hozzá tartozó dallamkezdeményt a többieknek. Ha ráharapnak, akkor nekiülünk, és négyen együtt formázunk belőle kész dalt.


A zenekar Facebook oldala: facebook.com/Csillagerdo

A zenekar tagjai:

Hegedűs József – gitár, ének
Ábrahám Máté – cselló
Pintér Norbert – basszusgitár
Bubla Bence – ütőhangszerek

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt