Készül az első kislemez.

Csapnivaló zenekarA „Csapnivaló” zenekar alapvetően 2014-ben alakult egy gitár-ének formációként, ami néha kiegészült egy cajonnal. 2017-ben csatlakozott a ritmusszekció, majd 2018-ban egy ideig öttagúra bővült a zenekar. Néhány tagcserét követően alakult ki a mostani felállás, ami már ilyen rövid idő alatt is elég sok élménnyel gazdagította a zenekart.

 Kik a tagok most? Milyen hangszereken játszanak?

Jóna Sára – Ének
Csapó Dénes – Gitár
Szórád Bese – Basszusgitár
Varga Márton – Dobok

 Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

A zenekar alapvetően egri, vagyis ott találkoztunk, és ott kezdtünk el együtt zenélni. Az akusztikus duó főleg utcazenére volt szakosodva, amit azóta is előszeretettel gyakorlunk, főleg a különböző utcazene fesztiválok alkalmával. Emellett már a kezdettől fogva szívesen láttak minket az egri kocsmák, szórakozóhelyek, és mi is szívesen játszunk ezeken a helyeken még ma is.

Milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Mostanában kissé ritkábban volt időnk fellépésekre, mivel a közelmúltban felvettük az első kislemezünket, aminek a munkálatai várhatóan 2020 elejére teljesen elkészülnek, és megörvendeztethetjük vele a közönségünket, és persze saját magunkat. Többnyire egyébként élőzenés kocsmákban, tehetségkutatókon, kisebb fesztiválokon léptünk fel eddig, de szeretnénk minél több helyre eljutni a jövőben.

 Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Alternatív rock kategóriába tudnám besorolni, de próbálunk nyitni sokféle stílusjegy felé, hogy megtaláljuk azokat, amikből majd összeáll az a stílus, amit igazán magunkénak érzünk, és szeretünk.

 Ki a célközönségetek?

Nincs konkrét célközönségünk, a dalaink az élet általános dolgait, a mindennapi problémákat, és apró örömöket dolgozzák fel, ami, úgy gondolom, mindenki számára fogyasztható, így mindenkit szívesen látunk a koncertjeinken.

Csapnivaló zenekar próbájaMelyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Nagyon sokfélék vagyunk mi négyen is, így sokféle zenét hallgatunk. Felsorolhatnék rengeteg zenekart a Panterától kezdve, a Viagra Boys-on, vagy a Nirvana-n át, az Aurevoir zenekarig, de ha mégis ki kell emelnem néhány előadót, akkor talán a Kispál és a Borz lenne, a Magashegyi Underground, a Quimby, és a 30Y. Az utóbbi 4 zenekartól feldolgozásokat is szoktunk játszani a koncerteken.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Általában Dénes hoz egy ötletet (gitártémát, és szöveget), aztán mindenki érleli magában, megírja rá a saját részeit, aztán mindent bedobunk a közösbe, és megbeszéljük, mi az, ami tetszik, mi az, amin kicsit változtatnunk kell. Összeáll a nyers verzió, amit próbákon, és egy idő után koncerteken is eljátszunk, közben minden egyes alkalommal csinosodik, finomodik a dolog, és egy idő után összeáll a végleges verzió, amit késznek érzünk arra, hogy stúdióban is felvételre kerüljön.

Őrület: youtube.com/watch?v=GMKvX1x56cQ

A zenekar Facebook oldala:  facebook.com/csapnivalozenekar/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.