Csapnivaló zenekar

Csapnivaló zenekar próbál
Bogdán István

Bogdán István

Készül az első kislemez.

Csapnivaló zenekarA „Csapnivaló” zenekar alapvetően 2014-ben alakult egy gitár-ének formációként, ami néha kiegészült egy cajonnal. 2017-ben csatlakozott a ritmusszekció, majd 2018-ban egy ideig öttagúra bővült a zenekar. Néhány tagcserét követően alakult ki a mostani felállás, ami már ilyen rövid idő alatt is elég sok élménnyel gazdagította a zenekart.

 Kik a tagok most? Milyen hangszereken játszanak?

Jóna Sára – Ének
Csapó Dénes – Gitár
Szórád Bese – Basszusgitár
Varga Márton – Dobok

 Ti hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

A zenekar alapvetően egri, vagyis ott találkoztunk, és ott kezdtünk el együtt zenélni. Az akusztikus duó főleg utcazenére volt szakosodva, amit azóta is előszeretettel gyakorlunk, főleg a különböző utcazene fesztiválok alkalmával. Emellett már a kezdettől fogva szívesen láttak minket az egri kocsmák, szórakozóhelyek, és mi is szívesen játszunk ezeken a helyeken még ma is.

Milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Mostanában kissé ritkábban volt időnk fellépésekre, mivel a közelmúltban felvettük az első kislemezünket, aminek a munkálatai várhatóan 2020 elejére teljesen elkészülnek, és megörvendeztethetjük vele a közönségünket, és persze saját magunkat. Többnyire egyébként élőzenés kocsmákban, tehetségkutatókon, kisebb fesztiválokon léptünk fel eddig, de szeretnénk minél több helyre eljutni a jövőben.

 Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz?

Alternatív rock kategóriába tudnám besorolni, de próbálunk nyitni sokféle stílusjegy felé, hogy megtaláljuk azokat, amikből majd összeáll az a stílus, amit igazán magunkénak érzünk, és szeretünk.

 Ki a célközönségetek?

Nincs konkrét célközönségünk, a dalaink az élet általános dolgait, a mindennapi problémákat, és apró örömöket dolgozzák fel, ami, úgy gondolom, mindenki számára fogyasztható, így mindenkit szívesen látunk a koncertjeinken.

Csapnivaló zenekar próbájaMelyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Nagyon sokfélék vagyunk mi négyen is, így sokféle zenét hallgatunk. Felsorolhatnék rengeteg zenekart a Panterától kezdve, a Viagra Boys-on, vagy a Nirvana-n át, az Aurevoir zenekarig, de ha mégis ki kell emelnem néhány előadót, akkor talán a Kispál és a Borz lenne, a Magashegyi Underground, a Quimby, és a 30Y. Az utóbbi 4 zenekartól feldolgozásokat is szoktunk játszani a koncerteken.

Hogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

Általában Dénes hoz egy ötletet (gitártémát, és szöveget), aztán mindenki érleli magában, megírja rá a saját részeit, aztán mindent bedobunk a közösbe, és megbeszéljük, mi az, ami tetszik, mi az, amin kicsit változtatnunk kell. Összeáll a nyers verzió, amit próbákon, és egy idő után koncerteken is eljátszunk, közben minden egyes alkalommal csinosodik, finomodik a dolog, és egy idő után összeáll a végleges verzió, amit késznek érzünk arra, hogy stúdióban is felvételre kerüljön.

Őrület: youtube.com/watch?v=GMKvX1x56cQ

A zenekar Facebook oldala:  facebook.com/csapnivalozenekar/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt