A Grand Mexican Warlock és a Hangmás zenekar

Grand Mexican Warlock
magyarzene

magyarzene

A Hangmás zenekar remix lemezt készített. A miértekről Pogár László és Török Gergely beszélt a Hallgass Hazait adásában.

Grand Mexican WarlockA Hallgass Hazait műsorában Szabó László és Bodóczy Zoltán vendégeskedett a Grand Mexican Warlock csapatából. A fiúk elmesélték hogyan sikerült az utolsó pillanatban egymásra találniuk: Egy közös italozás alkalmával Tanka Balázs (Turbo zenekar) szólt Zoltánnak (Undos), hogy a Grand Mexican már nagyon régen keresi a hiányzó láncszemet, az énekest a bandába. Másnap egy négy soros levéllel jelezte Undos, hogy ő ezt szívesen megpróbálná. László elmondása szerint ez a 4 soros annyira az utolsó pillanatban jött, hogy a csapat már a feloszláson gondolkozott. “Mi akkor egy éve már szerencsétlenkedtünk, és eléggé el voltunk keseredve…”

Progresszív pszichedelikus rocknak nevezik sokan a Grand Mexican Warlock zenéjét, ők maguk csak rock zenének hívják. A lemezkészítési munkálatok többször is hónapokkal tovább tartottak, mint ahogy azt eredetileg tervezték, lehet, hogy ez a jövőben is megesik – de a srácok ezt nem bánják.

Az aktuálisan új lemezük anyaga keserédes: “A szövegek is olyanok, hogy nem feltétlenül a legjobb passzban születtek, és keserédes az egész. A lemezkészítés folyamata, és az a rögös út, amin keresztül mentünk – az utóbbi időszakban ez hatványozottan igaz volt, nagyon sok kellemetlen dolog történt…”

Mindenesetre kívülről nézve úgy tűnik, hogy a fiúk ezzel, hogy kiadták magukból a zenén keresztül a “feszültséget” felszabadultak, és vidáman viszik tovább a Grand szekerét.

Hangmás zenekarA Hangmás zenekar remix lemezt készített. A miértekről Pogár László és Török Gergely beszélt a Hallgass Hazait adásában. “Az év elején döntöttük el, hogy a 2013 novemberében megjelent negyedik lemezünknek kiadjuk a remix változatát. Szerettünk volna remixet készíteni 1-2 dalhoz, de nem tudtuk eldönteni, hogy melyik legyen az az 1-2 dal, úgyhogy innen jött az ötlet, hogy akkor készítsünk mindegyikhez, és akkor azzal a koncepcióval, hogy mindegyik dalt más zenészre, dj-re, vagy megfejtőre bízzuk. Nem akartuk csak dj-knek, vagy elektronikus megfejtőknek kiadni, tehát a lemezen olyanok is hozzányúltak a dalokhoz, akikhez esetleg a remix műfajt nem mindenki társítaná.

Közösségi oldalon a csapat korábbi megnevezése (Hangmás Party Budapest) nemrég megváltozott, ezután már Hangmásként szerepelnek. A zenekar továbbra is elsősorban koncertzenekar, de ősszel a Balcony Tv szereplésükre például új dal premiert is terveznek, tehát készülnek a háttérben az újdonságok is.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Martin Miután nyári

Martin Miutánja – már csak pár nap

Termékeny hetek után itt az új szám! Június 11-én, pénteken új dala és videoklipe jelenik meg Miután címmel. Új száma igazi nyári slágernek ígérkezik. Strand – csak kicsit másképp.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt