Keresés
Close this search box.

Fülesbagoly: idén is nézők nélkül?

Fülesbagoly Tehetségkutató zenei közönség budapesti döntő legjobb
Magyarország legjobb zenészei közül öten kurzust tartanak majd egy-egy döntős muzsikusnak, ezzel is bővült a Fülesbagoly palettája.

Még három hétig lehet jelentkezni a Fülesbagoly nevű tehetségkutatóra.

A tavalyi év után másodjára is megrendezik Debrecenben a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fesztiválfellépéseket, sajtókampányt, online stúdiókoncertet és egy komplett házi stúdiót is lehet nyerni. Amennyiben maradnak a jelenlegi kormányintézkedések, közönség nélkül tartják meg a döntőt a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében.

Fülesbagoly tehetségkutatóMég csak egy alkalommal rendezték meg Debrecenben a Fülesbagoly Tehetségkutatót, de a tavalyi lényegében mindent vitt. A nyertes Kontraszt zenekar ugyanis egy hónappal később megnyerte az Öröm a Zene nagydöntőt is a vele járó 3 millió forinttal. A lehetőség újra adott mindenki előtt, aki a könnyűzenei berkein belül alkot a Kárpát-medencén belül. 

A tehetségkutatón összesen 31 nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel tévés fellépés, rádiós játszás, sajtókampány, valamint Campus Fesztiválos fellépések. A szervezők a pandémiás helyzetre reagálva olyan nyereményeket is átadnak, melyek a koncertmentes időszakban is hasznosak lehetnek az együtteseknek, legyen az social media workshop, videó forgatása, online koncert az Open Music Channel stábjával, YouTube optimalizálás a WMMD-től, illetve egy komplett házi stúdió.

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint. Megemlékeznek továbbá a rendezvényen az idén februárban elhunyt AWS-énekesről, és a hozzátartozók, zenekartagok hozzájárulásával a döntőben a legjobb frontembernek átadják a Siklósi Örs Díjat. 

Újdonság a tehetségkutató életében az is, hogy Magyarország legjobb zenészei közül öten kurzust tartanak majd egy-egy döntős muzsikusnak. Az öt tanár Gereben Zita énekesnő, Cséry Zoltán zongorista, Fehérvári Attila basszusgitáros, Lee Olivér gitáros és Markó Ádám dobos. 

A jelentkezés a versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek vannak, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője és Subicz Gábor Artisjus Díjas zenész, Debrecen szülötte.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő – többek közt a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet és a Rocksuli – partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.


Rendezvény | Magyarzene.eu  

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt