Keresés
Close this search box.
Az Aebsence zenekar tavaly november 3-án jelentette meg legutóbbi lemezét, aminek dalaiból a decemberi Dürer Kertes koncerten már adtak ízelítőt.

A gödöllői Aebsence zenekar 2022. novemberében jelentette meg 5. nagylemezét Sűrű címmel. A zenekar február 24-án a KÉK YUK-ban (Supersonic – Blue Hell) teljes egészében eljátszotta a Sűrű címet viselő albumot és természetesen a régi dalokról sem feledkeztek meg.
A lemez végre a megérdemelt fizikai formátumot is megkapta, így a lemezbemutatón már be is szerezhettétek a CD-t és az új album designjához készült pólókat is.

A lemezt itt tudod meghallgatni:  youtube.com/playlist

A zenekar 1995-ben alakult Gödöllőn. A cél a rock/metal egy olyan progresszív megközelítése volt,
amelyben a magyar népzene használata a zenekar saját innovatív stílusát erősíti.
– 1997-ben Budai Péter énekessel lett teljes a zenekar felállása, aki előző csapatában már kísérletezett hasonló ötletekkel.
– 1999-ben jelentkeztek a mára kultikussá vált Old demóval, melyen fúvós hangszereket is használtak.
– 2002. december 13-án megjelent a hazai underground színtéren, a rockzenei sajtóban és külföldön is nagy sikert aratott Unusual CD, amin furulyát és hegedűt is használtak.
– 2009-ben új dalok írásába kezdtek a második albumhoz, a direktebb, nyersebb és ösztönösebb megszólalás érdekében tudatosan elhagyva a népi hangszerek használatát.
– 2012. november 22-én debütált az …is dead című, második album online letölthető formában. Az új album megjelenésével egy időben mutatták be az első hivatalos videót is, amely a Circle Of Confusion című dalra készült.
– 2014 novemberében Karner Gábor vette át a tragikus körülmények között elhunyt Polgár Balázs helyét.
– 2017. november 3-án jelent meg a zenekar egyszerűen 3 címre keresztelt albuma. Ennél a lemeznél a korábbiaktól eltérően több dalhoz is klip készült.
– 2020 -ban Liwa László basszusgitárost Nedoluha György váltotta.
– A nyolc dalos negyedik nagylemez Sűrű címmel 2022. november 3-án jelent meg szerzői kiadásban.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt