Keresés
Close this search box.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

VéNégy Fesztivál
A hazai könnyűzenei színtér élvonala mellett a holland Kraak & Smaak is fellép Nagymaroson 2023. június 22. és 25. között a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón.

A VéNégy Fesztivál zenei felhozatalA mellett a jubileumi rendezvényen cseh, szlovák és lengyel színházi produkciók láthatóak a 10. Színházi Olimpia keretében – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kraak & Smaak megjárta már a Glastonbury és a Coachella fesztivált is. A holland produkció június 24-én ad koncertet a Dunakanyarban. A funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét játszó formációt Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug alkotja, ők az énekesnő Berenice-szel és MC Seb-bel egészülnek ki a színpadon. Az acid-jazz kiválóságai a Csaknekedkislány, az Analog Balaton és a Halott Pénz koncertjét követően adnak műsort.
A magyar előadók között ott lesz Beton.Hofi és Dzsúdló, a 2023-ban 25 éves hiphop-csapat, a Bëlga, ők június 23-án lépnek színpadra, míg a Carson Coma a nyitónapon játszik Nagymaroson.
A 10 éve alakult Elefánt koncertje idén betegség miatt elmaradt a fesztiválon, de jövőre pótolnak. Az idén őket helyettesítő Blahalouisiana is visszatér 2023-ban, a csapat a nagyszínpadon fog játszani. A rendezvény zárónapján a Black Circle Orchestra, valamint a jövőre 10 éves Bagossy Brothers Company ad koncertet.
A fesztivál részt vesz a szintén a 10. születésnapját ünneplő Színházi Olimpián. A rangos nemzetközi kulturális esemény keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák, és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat a közönség Nagymaroson.
Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint szabadegyetemet is szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások, és VR-színház egészíti ki a programot.
További információk a venegyfesztival.hu/ oldalon.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.