Keresés
Close this search box.

Hooligans: Erre a koncertre megérte éveket várni…

Hooligans
Több ezer ember tombolta végig azt a koncertet. ami a járvány miatt éveket csúszott!

Jöttek, láttak, győztek: sok halasztás után fergeteges koncertet tartott a szerencsi gyökerű rockbanda az Ezerjó városában!

Április utolsó teljes hétvégéjén tartották a Vértes fővárosának is nevezett Móron a Szent György Napok záró akkordját, a Hooligans koncertjét, amit a kilátogató több ezer, egyes számítások szerint mintegy 5 ezer ember a hűvös idő ellenére igen emelkedett hangulatban énekelt és tapsolt végig, sőt, egy emberként követelték a ráadást!

Hooligans

De ne is szaladjunk ennyire előre: a koncert kezdésére megtelt a Szent István tér egyik sarkánál felállított küzdőtér, még a hatalmas hangtechnikusi sátor sem szegte kedvét a helyiek és környékbeli ezreknek, hogy a megfelelő helyről kövessék a koncertet.

Ami – a pirotechnikának köszönhetően – igencsak tüzesre sikeredett. Ugyan jómagam középtájon álltam, de még ott is érezhető a volt a több méteres lángnyelvek hatása. Vad volt!

Zeneileg sem lehetett panasz: ugyan nemigen ismertem a Királylányon túl több számot, de a közel 90 perces koncerten alkalmam volt a közel negyedszázados pályafutásuk összes legnagyobb slágerét végighallgatnom, nem szigorúan véve és nem a teljesség igényével felsorolva őket.

Így az előbb említett Királylány mellett a Legyen valami, a Szabadon, a Menj tovább, a Félember, a Hotel Mámor, a Rajtad múlt és az Eljátszott Gyémánt, valamint a Ringass el…

Hooligans

De ugyanúgy felcsendült a Küzdj az álmodért, a Harcra fel!, a Mindörökké, az Egyformán, az Idegen, és a Jég hátán, az Evolúció és a Kendőzetlen igazság, és a Túlélő is.

Azt nem írom, hogy kedvenc zenekarom lett – hiszen első koncert után ez nem mindig jön össze –, viszont az biztos, hogy kisebb hibáktól eltekintve fergetes show-t volt szerencsém végigkövetni.

A koncert vége felé a gitárosok – köztük az új tagé – párbaja pedig igazán csemege volt számomra, aki Radics, Hendrix és Santana játékán nőtt fel…

Remélhetőleg, ezt a fajta rockzenét – az igényeknek megfelelően – még jó pár évig fogják folytatni a fiúk, és ha zeneileg nem is legigényesebb rock zenét játsszák, ám remélhetőleg a legjobb magyar zenekarok között lesznek továbbra is a huligánok…

Több ezer ember tombolta végig azt a koncertet, ami a járvány miatt éveket csúszott!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.