Keresés
Close this search box.

Újra zenél a Fémforgács-alapító!

Shards
Keményebb dallamvilággal rukkolt elő a blogalapító Dolmen!

Hatalmas zúzás az új klipben!

Új szinfolttal gazdagodott A Fémforgács alapító atyáinak egyike Dolmen, azaz Szigeti Tibor, aki olyan bandákban zenélt, mint a [dolmen] , az Embers és az At Once Hero, de nemrég még a Set in Stone nevű csapattal volt aktív, most egyszemélyes projekttel állt elő.

A Shards névre keresztel projekt múlt csütörtökön állt elő első dalával egy szöveges videó kíséretében.

A [dolmen]  2010-ben alakult zenekar, saját elmondása szerint, nem sorolható be tisztán egyik zenei kategóriába sem. “Baltával faragott, lomha riffelés, elektronikus- és gépipari hangzás, szimfonikus zenék inspirálta motívumok. A [dolmen] zenéje nyilvánvaló hatásai ellenére sem sorolható be egyértelműen a kortárs trendek által definiált irányzatokba – olvashattuk az egyik elődbandáról a Fémforgácsról.

Érdekesség, hogy az Embers és az At Once Hero hardcore zenét játszott.

A 2019-ben alakult Set In Stone zenekarban olyan ismert csapatok korábbi tagjai zenélnek együtt, mint a Liberal Youth, a Social Free Face vagy a Dolmen. „Új zenekar, új nóta, rengeteg terv és várhatóan sok-sok koncert….” – így foglalta össze röviden a néhány szombathelyi „öreg” róka által alapított Set In Stone a jelenlegi helyzetét.

A bandát Farkas Péter (ex-Embers, ex-Liberal Youth, ex-Derkovbois), Keibinger Norbert (ex-Alexis Machine, ex-Social Free Face, ex-Liberal Youth, ex-Dolmen) és Szigeti Tibor (ex-Dolmen, ex-Embers, ex-At Once Hero) hívta életre kiegészülve Pajor Balázs gitárossal és Gosztom Martin énekessel.

A Chains of Madness című dalban a Fleshcrawl, a Deprived of Salvation, Dusty Chopper, Lies of the Machine, Symmetry of the Void, illetve az egykori Baskíria soraiból ismert Borisz vokalizál. A jó hangulatú közös munka eredményeképpen, várható még folytatás a srácoktól.

A klip megjelenése is mutatja: a tavasz kezdetével egyre több projekt lép ki a fényre a sötétségből. Ami jó a magyar keményebb riffek világának, de a koncertélményeknek biztos nem lesz az: hiszen a múltkori projekt után ez is egy egyszemélyes projekt lett.

Keményebb dallamvilággal rukkolt elő a blogalapító Dolmen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt