Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Két zenekar is élhet a lehetőséggel!

Két zenekar is élhet a lehetőséggel!

A magyarzene.eu kiadója (Fényközpont Alapítvány) pályázatot hirdetett zenekarok/zenei előadók részére. Kiírás itt: https://magyarzene.eu/palyazat-weboldal-keszitesere-zenekaroknak/

A pályázó zenekarokra is igaz volt, hogy nem az Internet az igazi otthonuk, a koncerteken vannak igazán elemükben. Mégsem mehetnek el azon tény mellet, hogy a zenei szakma bevételeinek jó része ma már a digitális platformokról származik (reklám bevétel és tartalom értékesítés).

A pályázat során bár figyelembe vettük, hogy a pályázó zenekar mennyire aktív az Interneten, de ez alapján nem lehetett volna dönteni, mert (és elnézést kérek mindenkitől) szinte alig. Volt akit ki is kellet zárnunk, mert nem felelt meg a kiírás ezen feltételének.

Na de lássuk kinek készülhet honlap:

Blue Cafe Band1., Blue Cafe Band

A széles – mondhatni bővített – skálán mozgó zenei repertoárral, alkotói kedvvel és a Közönség szórakoztatását előtérbe helyező banda már tíz éve csiszolja fényesre a színpadi deszkákat. A csapat ereje talán a zenekar egyéniségeinek (zenei, öltözködési, hajviselési, hurkatöltési) változatosságából adódik, ami valahogy mégis közös nevezőre talál. Éppen ezért fér meg, és áll jól több zenei irányzat a bandának. Legyen szó blues, funky, latin, jazz vagy rock dalokról, mindig van, aki vagánykodik a hangszerén. És vagánykodni csak vagány ze-nével lehet…

  • BARANYAI KONRÁD KONDI – szaxofon, ének, billentyű
  • BODOKI PÉTER – dobok, vokál
  • OROSZ FERENC – basszusgitár
  • SZABÓ ANDRÁS – dobok, ütős hangszerek, trombita
  • CSOLTÓI GERGELY – ének, gitár
  • NÉMETH JUDIT – szaxofon
  • ÉLIÁS ÁDÁM – gitár, vokál

Facebook: facebook.com/bluecafemusic/


Dorchipelago zenekar2.,  Dorchipelago zenekar

Hütter Dóra, a Dorchipelago zenekar alapító tagja 2019 -ben hívta meg zenésztársait erre a közös alkotói munkára: Botos Norbert (billentyű), Henter Ambrus (basszugitár), Pethő Csaba (gitár), Borbély Bence Regő (dobok). A zenekar neve egy mozaikszó, a “Dóra” és az “Archipelago” ötvözete, ami arra utal, hogy együtt egy új  szigetcsoportot alkotnak, ahol kiélhetik zene iránti szeretetüket, szabadságukat. Színes a Dorchipelago tagok zenei háttere, ehhez mérten nyitott a műfaj is: jazz, blues, soul, és funk inspirálta pop. Az összekötő kapocs azonban ugyanaz a pozitív energia, és érzékeny lelkület, ami a dalok bölcsője is. Szó esik bennük a természetről (Napsugár), szürke csetlő botló hétköznapjainkról (Reggeli dal) egy egy hangulat pillanatképét megpendítve. Az élet szépsége, és az egyszerű örömök mellett pedig hangot kap az az optimista irónia, humor, szelíd figyelem, és reményteljesség, ami a szomorú pillanatok megélését is pozitív kicsengéssel zárja (Jó az esőben)
Ettől igazán napsugaras a zenéjük, és olyan találó hangzásukra műfajfelsorolás helyett a „sunny pop”.

Facebook: facebook.com/dorchipelago

Gratulálunk. Mindkét zenekart személyesen fogjuk keresni.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt