Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
Két zenekar is élhet a lehetőséggel!

Két zenekar is élhet a lehetőséggel!

A magyarzene.eu kiadója (Fényközpont Alapítvány) pályázatot hirdetett zenekarok/zenei előadók részére. Kiírás itt: https://magyarzene.eu/palyazat-weboldal-keszitesere-zenekaroknak/

A pályázó zenekarokra is igaz volt, hogy nem az Internet az igazi otthonuk, a koncerteken vannak igazán elemükben. Mégsem mehetnek el azon tény mellet, hogy a zenei szakma bevételeinek jó része ma már a digitális platformokról származik (reklám bevétel és tartalom értékesítés).

A pályázat során bár figyelembe vettük, hogy a pályázó zenekar mennyire aktív az Interneten, de ez alapján nem lehetett volna dönteni, mert (és elnézést kérek mindenkitől) szinte alig. Volt akit ki is kellet zárnunk, mert nem felelt meg a kiírás ezen feltételének.

Na de lássuk kinek készülhet honlap:

Blue Cafe Band1., Blue Cafe Band

A széles – mondhatni bővített – skálán mozgó zenei repertoárral, alkotói kedvvel és a Közönség szórakoztatását előtérbe helyező banda már tíz éve csiszolja fényesre a színpadi deszkákat. A csapat ereje talán a zenekar egyéniségeinek (zenei, öltözködési, hajviselési, hurkatöltési) változatosságából adódik, ami valahogy mégis közös nevezőre talál. Éppen ezért fér meg, és áll jól több zenei irányzat a bandának. Legyen szó blues, funky, latin, jazz vagy rock dalokról, mindig van, aki vagánykodik a hangszerén. És vagánykodni csak vagány ze-nével lehet…

  • BARANYAI KONRÁD KONDI – szaxofon, ének, billentyű
  • BODOKI PÉTER – dobok, vokál
  • OROSZ FERENC – basszusgitár
  • SZABÓ ANDRÁS – dobok, ütős hangszerek, trombita
  • CSOLTÓI GERGELY – ének, gitár
  • NÉMETH JUDIT – szaxofon
  • ÉLIÁS ÁDÁM – gitár, vokál

Facebook: facebook.com/bluecafemusic/


Dorchipelago zenekar2.,  Dorchipelago zenekar

Hütter Dóra, a Dorchipelago zenekar alapító tagja 2019 -ben hívta meg zenésztársait erre a közös alkotói munkára: Botos Norbert (billentyű), Henter Ambrus (basszugitár), Pethő Csaba (gitár), Borbély Bence Regő (dobok). A zenekar neve egy mozaikszó, a „Dóra” és az „Archipelago” ötvözete, ami arra utal, hogy együtt egy új  szigetcsoportot alkotnak, ahol kiélhetik zene iránti szeretetüket, szabadságukat. Színes a Dorchipelago tagok zenei háttere, ehhez mérten nyitott a műfaj is: jazz, blues, soul, és funk inspirálta pop. Az összekötő kapocs azonban ugyanaz a pozitív energia, és érzékeny lelkület, ami a dalok bölcsője is. Szó esik bennük a természetről (Napsugár), szürke csetlő botló hétköznapjainkról (Reggeli dal) egy egy hangulat pillanatképét megpendítve. Az élet szépsége, és az egyszerű örömök mellett pedig hangot kap az az optimista irónia, humor, szelíd figyelem, és reményteljesség, ami a szomorú pillanatok megélését is pozitív kicsengéssel zárja (Jó az esőben)
Ettől igazán napsugaras a zenéjük, és olyan találó hangzásukra műfajfelsorolás helyett a „sunny pop”.

Facebook: facebook.com/dorchipelago

Gratulálunk. Mindkét zenekart személyesen fogjuk keresni.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt