Keresés
Close this search box.

Télen jön a V4-es Virtuózok – és még lehet jelentkezni

Virtuozok V4 klasszikus zene
Peller Mariann showja új évaddal jelentkezik, mégpedig az év második felében, de erre még várják a tehetségek jelentkezését, Magyarországról.

Idén V4-es műsorral jelentkezik a Virtuózok

Május 31-ig lehet jelentkezni a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató hetedik évadába, a Virtuózok V4+ 2021 műsorba, amely a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között – tájékoztatta az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája kedden az MTI-t.

A nemzetközi sorozat 2021-ben a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja. Országonként egy abszolút győztest választ a zsűri, egymással nem versenyeznek az egyes nemzetek – tartalmazza a közlemény.

A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Virtuózok alapítvány és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, mesterkurzusokon vehessenek részt. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek. A jelentkezést a https://virtuozok.hu/jelentkezes/ oldalon várják.

Több tízmillió nézője lehet a Virtuózok idei kiadásának

A műsort idén télen öt ország hét televíziós csatornáján sugározzák, 70 milliós tévés és online elérésre lehet számítani. Magyarországon a műsor ismét a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között. Magyarországon idén kétfordulós tévés válogató lesz, tehát sokkal több magyar tehetség kerül adásba – tartalmazza a közlemény.

A 2014-ben indult Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor. Már a kezdetekkor a magyar közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsora lett, 2020-ra pedig átlépte a határokat és a visegrádi négyek országaiban, valamint Szerbiában is bemutatták.

Virtuózok v4

A Virtuózok V4+ 2021 műsor idén is az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jöhet létre. Nemzetközi összefogás eredményeként a zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek, a zsűri tagjai között olyan világhírű sztárvendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester.

Nem csak az elité lett a klasszikus zene!

A hat évvel ezelőtt elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a magyar TV-piacot, alig néhány hét alatt a köztelevízió legjobban értékelt TV-műsorává válva. A Virtuózok formátuma egyedülálló, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és előre lepési lehetőségeket biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg.

Az elmúlt években kiemelkedő magyar branddé és mozgalmává vált. Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is. Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett missziónk másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Magyar brand lett a Virtuózok!

Rendezvény | Magyarzene.eu  

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss