Teddy Harpo az egyszemélyes zenekar

Teddy Harpo
Z. László

Z. László

Teddy Harpo, egyszemélyben gitáros, szájharmónikás, énekes és dobos.

Lábatlani Blues Fesztivál, kezdőnap, délután hat óra.

Nem mondanám, hogy tömeg van, de messze még az éjszaka. A színpad elején egy mikrofon mögött egy szék árválkodik; a közönséggel együtt várja, hogy valaki ráüljön, és elkezdődjön a fesztivál. (Mondjuk nekem már elkezdődött, mert a pörköltnek nem tudtam ellenállni.)

Teddy Harpo - 20 féle fellépő zokni
20 féle fellépő zoknija van

Meg is érkezett Teddy Harpo, aki egyszemélyben gitáros, szájharmonikás, énekes és dobos, ami nem is lenne annyira különleges, ha mindezt nem élőben produkálná. De úgy teszi! Nem is akárhogyan. Persze aki a dob (footdrum) játékát nemcsak hallani, hanem látni is szeretné, annak kicsit közelebb kell mennie a színpadhoz. Megéri. (Közben emelkedik a hangulat, telefon anyától, lájk, fröccs, a zene is “felpörög”.)

Medve Balázs nem ma kezdte zenei pályafutását, régi szereplője a magyarországi rockabilly-blues életnek. Jazz hangszakra (ütős) járt, majd többek közt játszott a Vadvirágok Blues Band-ben és a Dynamite Dudes zenekarban. Zenélt együtt Eric Sardinas-szal, Vasko Krupkata-val; Tátrai Tiborral, Szabó Tamással, Fekete Jenővel, hogy csak néhány nevet említsek. Volt dobos, gitáros, énekes, de legfőbb hangszerének a szájharmonikát tartja.

Hamarosan megjelenik önálló albuma, melyen 10 saját dal szerepel és elérhető lesz a legnépszerűbb zenei hálózatokon.

Szóval keressétek, de ami a lényeg; hallgassátok:

www.teddyharpo.com

Medve Balázs - Teddy HarpoBalázs által használt hangszerek, eszközök

Harmonikák: Hohner Blues Harp, Hohner Golden Melody, Suzuki Chromatix Scx-48
Gitárok: 90’es Hohner Rockwood, Ovation CE44-1, Fender CD-60CE
Dobok: Salgo Footdrum plus “A” és “B”
Effektek és erősítők: EHX English Muff’n torzító, ART Tube Mp Studio V3, Biyang Delay, Tc Helicon Harmony Singer 2, Tc Helicon Voicesolo Fx150, Vox AC 4W

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt