Home » Előadó » Teddy Harpo az egyszemélyes zenekar

Teddy Harpo az egyszemélyes zenekar

Lábatlani Blues Fesztivál, kezdőnap, délután hat óra.

Nem mondanám, hogy tömeg van, de messze még az éjszaka. A színpad elején egy mikrofon mögött egy szék árválkodik; a közönséggel együtt várja, hogy valaki ráüljön, és elkezdődjön a fesztivál. (Mondjuk nekem már elkezdődött, mert a pörköltnek nem tudtam ellenállni.)

Teddy Harpo - 20 féle fellépő zokni

20 féle fellépő zoknija van

Meg is érkezett Teddy Harpo, aki egyszemélyben gitáros, szájharmonikás, énekes és dobos, ami nem is lenne annyira különleges, ha mindezt nem élőben produkálná. De úgy teszi! Nem is akárhogyan. Persze aki a dob (footdrum) játékát nemcsak hallani, hanem látni is szeretné, annak kicsit közelebb kell mennie a színpadhoz. Megéri. (Közben emelkedik a hangulat, telefon anyától, lájk, fröccs, a zene is “felpörög”.)

Medve Balázs nem ma kezdte zenei pályafutását, régi szereplője a magyarországi rockabilly-blues életnek. Jazz hangszakra (ütős) járt, majd többek közt játszott a Vadvirágok Blues Band-ben és a Dynamite Dudes zenekarban. Zenélt együtt Eric Sardinas-szal, Vasko Krupkata-val; Tátrai Tiborral, Szabó Tamással, Fekete Jenővel, hogy csak néhány nevet említsek. Volt dobos, gitáros, énekes, de legfőbb hangszerének a szájharmonikát tartja.

Hamarosan megjelenik önálló albuma, melyen 10 saját dal szerepel és elérhető lesz a legnépszerűbb zenei hálózatokon.

Szóval keressétek, lájkoljátok, de ami a lényeg; hallgassátok:

Teddy Harpo One Man Band: facebook.com/teddyharpone/

Medve Balázs - Teddy HarpoBalázs által használt hangszerek, eszközök

Harmonikák: Hohner Blues Harp, Hohner Golden Melody, Suzuki Chromatix Scx-48
Gitárok: 90’es Hohner Rockwood, Ovation CE44-1, Fender CD-60CE
Dobok: Salgo Footdrum plus “A” és “B”
Effektek és erősítők: EHX English Muff’n torzító, ART Tube Mp Studio V3, Biyang Delay, Tc Helicon Harmony Singer 2, Tc Helicon Voicesolo Fx150, Vox AC 4W

Címkék:

weboldal készítésONMEDIAWEB