Keresés
Close this search box.

Kiáll a Sziget a társadalmi változások mellett

Sziget Love Revulotion
Mindezt úgy, hogy nem fog élesen eltérni a programtól egyik kezdeményezés sem!

Idén is lesz a Nagyszínpadra Love Revolution Special, amely nem zenei programként kap helyett több tízezer érdeklődő előtt!

Folytatódik a Sziget által elindított, Szeretet Forradalma kezdeményezés, amellyel az augusztus 10-én kezdődő fesztivál az elfogadásra és a közös felelősségre hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott mindannyiunkban, de mi most nem egyszerűen a régi életünket szeretnénk visszakapni, hanem az elmúlt időszak tapasztalataival, érzéseivel gazdagodva, ha úgy tetszik, megerősödve új gondolatoknak, alkotásoknak, élményeknek szeretnénk helyet adni. Részese lenni egy olyan, mindenki számára építő megújulásnak, mely a Sziget sokszínű szabadságában válhat teljessé

– idézi a Sziget által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény Kádár Tamást, a fesztivál főszervezőjét.

Mint emlékeztetnek, a Sziget néhány éve hívta életre a Szeretet Forradalma kezdeményezést, amely a programokban is megnyilvánul.

Idén is visszatér a Nagyszínpadra a Love Revolution Special, amely során minden nap 10 percben olyan előadások és rövid felszólalások színesítik az átállásokat, melyek a most zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a figyelmet.

Ennek jegyében lesz a Sziget vendége a holland Aynouk Tan aktivista, aki az elfogadás fontosságáról fog beszélni.

Színpadra lép Franciaország egyik leghíresebb táncoslábú ikerpárja, a Les Twins is, akik táncosként, koreográfusként vagy modellként olyan szupersztárokkal és márkákkal dolgoztak együtt, mint Beyoncé és Missy Elliott vagy Jean Paul Gaultier, a Chanel, a Gucci és a Prada.

Ők a külön a Szigetre összeállított koreográfiájukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mekkora problémát okozhat egy ember életében a kirekesztés.

Visszatér a Superar gyermekkórus: a Sziget által is aktívan támogatott program keretein belül képzett zenészek biztosítanak ingyenes művészeti képzést a fiatalok számára annak érdekében, hogy kulturális, vallási, nyelvi és szocioökonómiai háttértől függetlenül mindenkihez eljuthasson a zene és a zenélés pozitív hatása.

A Sziget reagál az Ukrajnában zajló háborúra is. A Music Saves Ukraine szervezetével együttműködve a látogatóknak a fesztivál teljes időtartama alatt lehetőségük lesz támogatni a háború áldozatait, a program keretein belül pedig Kazka is színpadra lép. Az ukrán zenekar országuk szabadsága és békéje érdekében szólal fel.

A fesztivál utolsó napján a katalán Kamchatka társulat előadása hívja fel figyelmet a menekültek helyzetére – áll a közleményben.

Mind a migrációs válságra, mind az ukrajnai háborúra reagál a fesztivál a maga módján – mindezt úgy, hogy nem fog élesen eltérni a programtól egyik kezdeményezés sem!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt