Keresés
Close this search box.

Az Omega és Azariah a slágerlisták élén!

zene dal öröm ellenszer Artisjus
Kiderült, mely dalok voltak a magyarok kedvencei tavaly!

Lofti Begi dalai is nagyot mentek a rádiókban!

Elkészültek az éves összesített slágerlisták: most kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2021-ben. Az Omega lemeze mindent vitt, az Azahriah x Desh duó dalai pedig a streaming platformokon taroltak. Rúzsa Magdi megdöntötte a saját rekordját, Lotfi Begi produkciói pedig több mint 2000 órán át szóltak a rádiók műsorán.

A Hivatalos magyar slágerlistáknak köszönhetően minden héten megtudjuk, mik az épp aktuális albumok és slágerek. A MAHASZ 2021-es adatai alapján összesített slágerlistákból most kiderül, mely zenei produkciók voltak a legeredményesebbek az elmúlt évben.

A 2021-es összesített slágerlisták már elérhetők a www.slagerlistak.hu oldalon.

AZ ÉV ALBUMA
Az Omega zenekar immár 4x platina minősítésű „Testamentum” című albuma mind darabszám, mind pedig a folyamatos slágerlistás jelenlét alapján vezeti az Album Top 100-at, ezzel a legsikeresebb lemez lett Magyarországon 2021-ben.

AZ ÉV RÁDIÓS SLÁGEREI
• Jason Derulo „Take You Dancing” című slágere végzett az élen a hallgatottsági adatok alapján súlyozott Rádiós Top 100-on. Minden magyar ember átlagosan 23x hallotta ezt a dalt csak a rádiókban!
• A játszásszám alapján összeállított Editors’ Choice Top 100-at The Weeknd vezeti, a „Save Your Tears” összesen több mint 8400-szor csendült fel.
• A Compact Disco és a Hősök közös dala is több mint 7600-szor ment le a Radiomonitor.com adatai alapján. A Magyar Rádiós Top 100 élén álló „Minden rendben” lett így 2021 legjátszottabb hazai rádiós slágere.

RÁDIÓS REKORDOK
• Rúzsa Magdolna megdöntötte Rácz Gergő slágerlista-történeti rekordját, amelyet a „Mostantól” sikere előtt épp Magdi tartott. Az énekesnő „Szembeszél” című 2021-es slágere 24 hetes listavezető pozíciójával a Magyar Rádiós Top 40 rekordere jelenleg.
• A New Level Empire csillagai olyan jól álltak az év során, hogy több hétig 4 dallal szerepeltek a 40-es hazai rádiós mezőnyben, ami igen ritka a zenekarok között.

A RÁDIÓKBAN LEGJÁTSZOTTABB HAZAI ZENEI ELŐADÓK

A több száz sláger kimagasló eredményein túl ezúttal azt is megtudhatjuk, mely zenei előadók voltak a legsikeresebbek 2021-ben a rádiók műsorán. Az élen Lotfi Begi áll, akinek 19 produkciója összesen 43 257 alkalommal csendült fel a hazai frekvenciákon. Rúzsa Magdolna a legjátszottabb magyar énekesnő 40 187 játszással, míg a Halott Pénz a legjátszottabb zenekar – mindkét előadónak 17-17 slágere pörög a rádiókban.

Íme a 20 legtöbbször játszott előadó:

Előadó neve:
Lotfi Begi Játszásszám:
43257
Rúzsa Magdolna 40187
Halott Pénz 36431
Follow The Flow 28341
Wellhello 25687
New Level Empire 23828
Majka 22735
ByeAlex és a Slepp 19136
DR BRS 17743
Honeybeast 17521
Berkes Olivér 16562
Soulwave 16537
Margaret Island 15989
Zséda 15783
Curtis 14589
Magna Cum Laude 13358
Bagossy Brothers Company 13311
Szakács Gergő 13241
Rácz Gergő 13040
Kowalsky meg a Vega 12811

A 2021-es előadói összesítés alapja a Magyar Rádiós Top 500 slágerlista, azaz a Radiomonitor.com által monitorozott több mint 50 hazai rádió 808 ezer játszása. A kumulált lista azt mutatja, hogy az adott előadóművész saját vagy a közreműködésével készült dalok összesen hányszor szólaltak meg a rádiók műsorán.

AZ ÉV DANCE SLÁGERE
A 2021-ben ismét megtelt tánctereken a Dance Top 100 összesítése alapján Tiësto „The Business” című dala dübörgött a hangfalakból legtöbbször.

AZ ÉV KISLEMEZEI
A letöltések és eladások darabszáma alapján számított Single Top 100-on Ákos „Fel a szívekkel” című kislemeze végzett az első helyen. Ugyanezen a listán a legtovább Master KG feat. Nomcebo „Jerusalema” című internetes szenzációja tartotta jó pozícióját.

AZ ÉV STREAM SLÁGEREI
Az Azahriah x Desh produkció „Mind1” című dala került a hallgatásszám alapján összesített Stream Top 100 élére. 12 hétig vezette a heti streamlistát, ezzel a hazai hangfelvételek rekordját is beállította. Ugyanezen páros „Rét” című trackjét pedig olyan kitartóan hallgatták a rajongók, hogy – a nemzetközi mezőnyt is lekörözve – ez lett a listás helyezések alapján a #1 streamsláger.

Kiderült, mely dalok voltak a magyarok kedvencei tavaly!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Cseh Tamás archív felvétel

Western-dalokon hallható újra Cseh Tamás

Az album anyagát egy beszélgetés keretében május 21-én mutatják be a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében Az eddig meg nem jelent, archív dalok a PIM-Cseh Tamás

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Margitszigeti Szabadtéri Színház

Speciális koncertek az idei Margitszigeti nyáron

Az exkluzív produkciók mellett magyar és világsztárokkal készül a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2024-es szezonra A programokról tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, május 19-én, pünkösd vasárnapján

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt