Megújult Fonogram-díjakat adnak át szombaton

Fonogram magyar zenei díj 2021
Julio

Julio

Április 24-én adják oda a Fonogram-díjakat, a díjátadót online lehet követni!

Szó szerint új plasztikát kapnak azok, akik április 24-én megkapják a Fonogram-díjátadón a díjaikat.

A sokszínű zenei paletta művészeinek sokszínű díj jár – ez idén szó szerint is teljesül, hála a megújított Fonogram-díjnak, melyet az április 24-i Fonogram-nap nyertes előadói már szombaton a kezükben tarthatnak!

Szó szerint vadonatúj díjat kapnak az idei Fonogram-nyertesek: a MAHASZ 2020 decemberében hirdetett művészeti pályázatot a Fonogram – Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására, melyben azt kérték, hogy a pályamű az aktuális zenei trendekre reflektáljon, miközben formája, üzenete időtálló, a közel három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltó legyen. A felhívásra 24 pályázó jelenetkezett. Közülük egy háromfős szakmai zsűri, valamint Szűts László, a MAHASZ elnöke választotta ki a befutót.

Üveg, pengető és a Fonogram által képviselt zenei világ sokszínűsége – ez alkot egy egységet a díjban. És hogyan tetszik mindez a díjat kiválasztó zsűritagoknak?

Vizi Kata (művészeti vezető, Ybl Budai Kreatív Ház): – Sipos Balázs alkotása letisztult, izgalmas, elegáns, mégis vagány, fiatalos, eközben kortalan. Tökéletes választás, hiszen finoman, de érthetően fogalmazza újra a pengetőt a képzőművészet nyelvén, miközben a Fonogram-díj arculati elemei is könnyen beazonosíthatók.

fonogram mahasz
A megújult Fonogram-díj. Kép: MAHASZ

Gálhidy Péter (Munkácsy-díjas szobrászművész, Magyar Képzőművészeti Egyetem): – Sipos Balázs munkája mindazt tartalmazza, amit egy díjplasztikától elvárhatunk. Egyszerre innovatív, elegáns, a tematikára fokuszáló, szép arányú tárgy. A fény kiemelt szerepe a legjobb választás volt egy szerteágazó műfajú zenei díj sokszínűségének megjelenítésére. Emblematikus volta ellenére, érzékeny plasztikai tartalmakat sem nélkülöző terv.

Lipóczki Ákos Levente (DLA, rektori megbízott, egyetemi docens, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem): – Sipos Balázs üvegtervező alkotása progresszív és kortárs megoldást ad arra a kihívásra, mely során a zene sokszínűsége, érzékenysége, megfoghatatlansága egyszerre tükröződik, illan vagy hasít a retinánkba a díj által. A pályamunka emellett egy finom gesztussal magában foglalja a sztárság, a tehetség ikonját, melyet diszkréten, de egyértelműen közvetít a díjazott számára.

Azt, hogy hogyan készült az új díj, ezen a videón lehet megtekinteni.

Rendezvény | Magyarzene.eu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt