Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A Brain Drain zenekar dala az alkoholizmusról szól.

Mást sem érdemelsz” – énekli a vadonatúj, prevenciós céllal készített dalát a karcagi Brain Drain.

Brain Drain zenekar
Fotó: Olajos Sándor

Az idén 13 éves banda az utóbbi két évben zenei- és szerkezeti átalakuláson ment keresztül. Egyrészt kettészakadt 2017 novemberében a csapat, ám a két központi tag (Nagy Péter és Törőcsik István) gyorsan újraaktiválta a gépezetet Kustár Gergely bevételével – s bár trióban folytatják a szöveg centrikus dalok termelését –, a szakadás nem okozott minőségi romlást zenei téren. Az új dal a banda klasszikus dalai és az újonnan képviselt világa között foglal helyet, így a csapat azon rajongói számára sem lehet idegen, akik a régebbi darabok felé húznak.

Másod sorban a közönség új rétegének megcélzása mindenképp sikeresnek mondható, amelyre a legnagyobb videó megosztón lévő nézettség növekedése a legszembetűnőbb bizonyíték. A srácok nem teketóriáztak, megmutatták, hogy a zenészek kezében a hangszer és ha szükségeltetik, más világban is tudnak alkotni. A szövegek továbbra is tartalmas mondanivalót rejtenek, érdemes többször is meghallgatni azokat.

A zenekar újdonsült basszusgitárosa – Gergő – a MAGYARZENE.EU megkeresésére az alábbiakat nyilatkozta:

„Az új dal klipjének forgatása remek hangulatban telt, bár a végeredmény képileg igen sötét témát – az alkoholizmust – boncolgat. Nem konkrétan a mű szövegét adja vissza, sokkal inkább direkt üzenetet fogalmaz meg. A szintetikus aláfestés sokat színez az új szerzeményeken, amelyre azért is van szükség, mert most már két gitárosnak kell három helyett a minőségi színvonalat hoznia, ehhez pedig a sampler egy kifejezetten jó eszköz. Személy szerint én nagyon élveztem az új számon dolgozni, nekem kifejezetten bejön és remélem, másoknak is elnyeri a tetszését. Nagyon jó dolog a csapattal együtt dolgozni, a gondolataink szinkronban vannak egymással. Az pedig már csak a ráadás, hogy a 30 ezres nézettség felé tendál a dal Youtube csatornánkon.”

Brain Drain logóA klip linkje: youtube.com/watch?v=XDqzAYOuD3c

A zenekar facebook oldala: facebook.com/braindrainmusic

Instagram: instagram.com/braindrainhungary

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt