Mást sem érdemelsz

Brain Drain - Mást sem érdemelsz
Z. László

Z. László

A Brain Drain zenekar dala az alkoholizmusról szól.

Mást sem érdemelsz” – énekli a vadonatúj, prevenciós céllal készített dalát a karcagi Brain Drain.

Brain Drain zenekar
Fotó: Olajos Sándor

Az idén 13 éves banda az utóbbi két évben zenei- és szerkezeti átalakuláson ment keresztül. Egyrészt kettészakadt 2017 novemberében a csapat, ám a két központi tag (Nagy Péter és Törőcsik István) gyorsan újraaktiválta a gépezetet Kustár Gergely bevételével – s bár trióban folytatják a szöveg centrikus dalok termelését –, a szakadás nem okozott minőségi romlást zenei téren. Az új dal a banda klasszikus dalai és az újonnan képviselt világa között foglal helyet, így a csapat azon rajongói számára sem lehet idegen, akik a régebbi darabok felé húznak.

Másod sorban a közönség új rétegének megcélzása mindenképp sikeresnek mondható, amelyre a legnagyobb videó megosztón lévő nézettség növekedése a legszembetűnőbb bizonyíték. A srácok nem teketóriáztak, megmutatták, hogy a zenészek kezében a hangszer és ha szükségeltetik, más világban is tudnak alkotni. A szövegek továbbra is tartalmas mondanivalót rejtenek, érdemes többször is meghallgatni azokat.

A zenekar újdonsült basszusgitárosa – Gergő – a MAGYARZENE.EU megkeresésére az alábbiakat nyilatkozta:

„Az új dal klipjének forgatása remek hangulatban telt, bár a végeredmény képileg igen sötét témát – az alkoholizmust – boncolgat. Nem konkrétan a mű szövegét adja vissza, sokkal inkább direkt üzenetet fogalmaz meg. A szintetikus aláfestés sokat színez az új szerzeményeken, amelyre azért is van szükség, mert most már két gitárosnak kell három helyett a minőségi színvonalat hoznia, ehhez pedig a sampler egy kifejezetten jó eszköz. Személy szerint én nagyon élveztem az új számon dolgozni, nekem kifejezetten bejön és remélem, másoknak is elnyeri a tetszését. Nagyon jó dolog a csapattal együtt dolgozni, a gondolataink szinkronban vannak egymással. Az pedig már csak a ráadás, hogy a 30 ezres nézettség felé tendál a dal Youtube csatornánkon.”

Brain Drain logóA klip linkje: youtube.com/watch?v=XDqzAYOuD3c

A zenekar facebook oldala: facebook.com/braindrainmusic

Instagram: instagram.com/braindrainhungary

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.