Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A Brain Drain zenekar dala az alkoholizmusról szól.

Mást sem érdemelsz” – énekli a vadonatúj, prevenciós céllal készített dalát a karcagi Brain Drain.

Brain Drain zenekar
Fotó: Olajos Sándor

Az idén 13 éves banda az utóbbi két évben zenei- és szerkezeti átalakuláson ment keresztül. Egyrészt kettészakadt 2017 novemberében a csapat, ám a két központi tag (Nagy Péter és Törőcsik István) gyorsan újraaktiválta a gépezetet Kustár Gergely bevételével – s bár trióban folytatják a szöveg centrikus dalok termelését –, a szakadás nem okozott minőségi romlást zenei téren. Az új dal a banda klasszikus dalai és az újonnan képviselt világa között foglal helyet, így a csapat azon rajongói számára sem lehet idegen, akik a régebbi darabok felé húznak.

Másod sorban a közönség új rétegének megcélzása mindenképp sikeresnek mondható, amelyre a legnagyobb videó megosztón lévő nézettség növekedése a legszembetűnőbb bizonyíték. A srácok nem teketóriáztak, megmutatták, hogy a zenészek kezében a hangszer és ha szükségeltetik, más világban is tudnak alkotni. A szövegek továbbra is tartalmas mondanivalót rejtenek, érdemes többször is meghallgatni azokat.

A zenekar újdonsült basszusgitárosa – Gergő – a MAGYARZENE.EU megkeresésére az alábbiakat nyilatkozta:

„Az új dal klipjének forgatása remek hangulatban telt, bár a végeredmény képileg igen sötét témát – az alkoholizmust – boncolgat. Nem konkrétan a mű szövegét adja vissza, sokkal inkább direkt üzenetet fogalmaz meg. A szintetikus aláfestés sokat színez az új szerzeményeken, amelyre azért is van szükség, mert most már két gitárosnak kell három helyett a minőségi színvonalat hoznia, ehhez pedig a sampler egy kifejezetten jó eszköz. Személy szerint én nagyon élveztem az új számon dolgozni, nekem kifejezetten bejön és remélem, másoknak is elnyeri a tetszését. Nagyon jó dolog a csapattal együtt dolgozni, a gondolataink szinkronban vannak egymással. Az pedig már csak a ráadás, hogy a 30 ezres nézettség felé tendál a dal Youtube csatornánkon.”

Brain Drain logóA klip linkje: youtube.com/watch?v=XDqzAYOuD3c

A zenekar facebook oldala: facebook.com/braindrainmusic

Instagram: instagram.com/braindrainhungary

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss