Keresés
Close this search box.

Itt az új Kamilka & Pesti Sikk dal!

Kamilka & Pesti Sikk dal
Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, és a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában.

Ilyen sikkes férfi lehetne a magyar főváros!

Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven.

A 2013-ban alakult, immáron kétszeres nagylemezes (Pesti Sikk, Szupernő) csapat év végén sem hagyja unatkozni hallgatóságát, új klippel rukkolnak elő. A “Mr Budapest” dalhoz októberben a Vértes Agorájában forgattak videót Ráth Máté operatőri, valamint Lőrincz Ádám vágó tevékenységével.

Imádom Budapestet és az egész város atmoszféráját. Szerettem volna ezt a lehengerlő, kicsit elérhetetlen, bevehetetlen, szenvedélyes életérzést megszemélyesíteni. Így született a Mr. Budapest dal, ahol a főváros lenyűgöző arcait metaforikusan egy sikkes férfi képére írtam át. Alapvetően egy olyan pulzáló, vibráló ábrázolásra törekedtem, ahol összemosódnak az emberi karaktervonások és a Pesten megtapasztalt életérzések egy nagy impulzussá. Általában amúgy is hajlok a versszerű dalszövegírásra, nagy ikonom Nemes Nagy Ágnes.

– kezdte az NKA által többszörösen támogatott dalszövegíró, énekes, Kamilka.

A dal maga a Kamilka & Pesti Sikk zenekar 5 fős felállására íródott. Amikor megkaptam a dalszöveget, annyira epikusnak, nagy volumenűnek éreztem, hogy egyértelművé vált, ezt egy nagy zenekarral, óriási díszletek között kell felvenni, eljátszani. Amennyire nagy szerelem nekünk a főváros minden arculata, -nem véletlen a zenekarunk névválasztása sem-, annyira biztosnak éreztük, hogy így áll össze a puzzle. Nem lehet operabálba menni sportcipőben, kellett ide is az óriás big-band koncepció. Fantasztikus élmény volt a Black Diamond Big Banddel zenélni. Eleve csoda, amikor a fejedben lévő dallam megszületik, a kottapapíron áll és egyszer csak, varázsütésszerűen életre kel. Hihetetlen hálásak vagyunk. Olyan elképesztő zenészekkel volt szerencsénk kooperálni, mint Ludányi Tamás, Elek István, akik élő legendák a swing/jazz big-band érában.

– tette hozzá a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista Ádám.

A szerelem a formációk között szerencsére kölcsönös. A következő évadban ugyanis a Kamilka & Pesti Sikk 10. esztendős lesz, a jubileumi évfordulót pedig egy nagyszabású koncert keretein belül tervezik megünnepelni, a csodás Black Diamond Big Banddel karöltve.

Mr Budapest klip: youtube.com/watch?v=1Cy2cRwaWLA 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt