Keresés
Close this search box.

Itt az új Kamilka & Pesti Sikk dal!

Kamilka & Pesti Sikk dal
Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, és a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában.

Ilyen sikkes férfi lehetne a magyar főváros!

Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven.

A 2013-ban alakult, immáron kétszeres nagylemezes (Pesti Sikk, Szupernő) csapat év végén sem hagyja unatkozni hallgatóságát, új klippel rukkolnak elő. A “Mr Budapest” dalhoz októberben a Vértes Agorájában forgattak videót Ráth Máté operatőri, valamint Lőrincz Ádám vágó tevékenységével.

Imádom Budapestet és az egész város atmoszféráját. Szerettem volna ezt a lehengerlő, kicsit elérhetetlen, bevehetetlen, szenvedélyes életérzést megszemélyesíteni. Így született a Mr. Budapest dal, ahol a főváros lenyűgöző arcait metaforikusan egy sikkes férfi képére írtam át. Alapvetően egy olyan pulzáló, vibráló ábrázolásra törekedtem, ahol összemosódnak az emberi karaktervonások és a Pesten megtapasztalt életérzések egy nagy impulzussá. Általában amúgy is hajlok a versszerű dalszövegírásra, nagy ikonom Nemes Nagy Ágnes.

– kezdte az NKA által többszörösen támogatott dalszövegíró, énekes, Kamilka.

A dal maga a Kamilka & Pesti Sikk zenekar 5 fős felállására íródott. Amikor megkaptam a dalszöveget, annyira epikusnak, nagy volumenűnek éreztem, hogy egyértelművé vált, ezt egy nagy zenekarral, óriási díszletek között kell felvenni, eljátszani. Amennyire nagy szerelem nekünk a főváros minden arculata, -nem véletlen a zenekarunk névválasztása sem-, annyira biztosnak éreztük, hogy így áll össze a puzzle. Nem lehet operabálba menni sportcipőben, kellett ide is az óriás big-band koncepció. Fantasztikus élmény volt a Black Diamond Big Banddel zenélni. Eleve csoda, amikor a fejedben lévő dallam megszületik, a kottapapíron áll és egyszer csak, varázsütésszerűen életre kel. Hihetetlen hálásak vagyunk. Olyan elképesztő zenészekkel volt szerencsénk kooperálni, mint Ludányi Tamás, Elek István, akik élő legendák a swing/jazz big-band érában.

– tette hozzá a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista Ádám.

A szerelem a formációk között szerencsére kölcsönös. A következő évadban ugyanis a Kamilka & Pesti Sikk 10. esztendős lesz, a jubileumi évfordulót pedig egy nagyszabású koncert keretein belül tervezik megünnepelni, a csodás Black Diamond Big Banddel karöltve.

Mr Budapest klip: youtube.com/watch?v=1Cy2cRwaWLA 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt