Keresés
Close this search box.

Az eufóriától a legmélyebb pillanatokig – Új DGU-lemezek és klip

Dánielfy DGU
Színész, rádiós műsorvezető és még énekes is – A DGU élén állva igazán nem mondhatja el magáról, hogy unatkozna!

Egyszerre három albumot adott ki Dánielfy Gergő és csapata!A Dánielfy Gergő és az Utazók szinte már fénysebességgel ontja magából a dalokat és egyéb kreatív tartalmakat, hiszen 2018-as alakulásuk óta kiadtak 2 lemezt, illetve számtalan singlet videóklip kíséretében. Ez a tendencia folytatódni látszik, hiszen letették az asztalra 3. stúdió lemezüket és egy újabb videóklipet.

Amíg az első lemez egy útkeresés volt, a második pedig inkább kísérletezgetés, addig ez a harmadik korong egy sokkal modernebb hangzásvilágot emel be az Utazók életébe, ami a szintipop stílusjegyeit forgatja egy igazán elegáns köntösbe.

A Szimpla Vágyak névre keresztelt anyag arra keresi a válaszokat, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel miközben ő csak zenélni akar és csajozni.

12 tétel szerepel a korongon, ami egy igazi érzelmi hullámvasút. Az eufóriától a legmélyebb befelé fordulós pillanatokig kapunk érzelmi tölteteket, amelyeket valószínűleg mindenki másképp dolgoz fel, de az tény, hogy ezen az albumon sokkal szókimondóbbak a szövegek, mint eddig valaha.

Néhol olyan témákat feszeget, amiket az eddigi Dánielfy Gergő és az Utazók dalokból nem lehetett megismerni, így sok szempontból újdonság ez a megjelenés.

– Az album érzelmi mélypontját választottuk zászlóshajójának, amivel együtt megjelenik a lemez, hiszen ez a legtisztább dal az összes közül. Olyannak érzed magad, mintha meztelen lennél és megállt volna körülötted a világ. Egy őszinte vallomás, egy lecsupaszított hangszerelésben. Nekem ez a Részeg álom, ami egy fontos személyről szól, aki kilépett az életemből – jegyezte meg a dal szerzője Dánielfy Gergő.

A klip már elérhető a Youtube-on (link: youtu.be/5KF_adXmKos), január 21-től Spotify-on és a többi zenemegosztó oldalon és a lemez többi dalára is várható képi megjelenés. A csapat nem áll meg és idén is sok helyre utaznak, hogy bemutassák harmadik nagylemezüket. (Gergő Facebook oldala: facebook.com/danielfygergohivatalos/)

Dánielfy Gergely vagy Dánielfy Gergő A Dal 2018 felfedezettje, az X-Faktor 2016-os szériájának kilencedik helyezettje. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatója. Gyermekkorában kosárlabdázott, nyolc évesen a Ziccer Tigrisekben játszott, majd a Debreceni Sportiskola igazolt sportolója volt.

Az általános iskolát követően tanulmányait éveit a Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán folytatta, ekkor kezdett nála a háttérbe szorulni a sport és előtérbe kerülni a művészet. A színészetbe végül a gimnázium ötödik évfolyamán szeretett bele. Az éneklés világába 15 évesen vetette bele magát, ugyanis ekkor elindult az TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorában.

Az éneklés és a kosárlabdázás mellett megtanult gitározni, zongorázni, szaxofonozni, sőt klarinéton is tud játszani. 2013-ban elindult az RTL Klub X-Faktorában, majd legközelebb csak három évvel később próbálkozott megint a zenei karrierrel.

2016-ban ugyanebben a műsorban egészen az élő adásokig jutott, ahol végül a kilencedik helyen végzett. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem művészeti szakának hallgatója.

2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott az Azt mondtad című dala.[1] Először 2018. január 27-én, a nemzeti dalválasztó második válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben az első helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe.

2018. február 10-én, A Dal első elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 47 ponttal az első helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe. Február 24-én a döntőben a zsűri pontozásán 36 pontot szerzett, így az első helyett jutott be a négyes szuperfináléba. A nézői szavazásnak köszönhetően a versenyt az AWS zenekar nyerte meg.

2017-től a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor színész osztályának hallgatója. 2021 óta az M2 Petőfi Friss című műsorának egyik házigazdája.

Színész, rádiós műsorvezető és még énekes is – Dánielfy Gergő igazán nem mondhatja el magáról, hogy unatkozna!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt