Keresés
Close this search box.

Budapesten ünnepli 40. évfordulóját a NYERS

nyers zenekar
Czutor Zoltánt fiatal kora óta elválaszthatatlan kapcsolat fűzi a zenéléshez, a dalíráshoz. Mindössze 13 éves volt, amikor megalapította a Nyers zenekart, amely egészen 2005-ig volt aktív.

A ’90-es évek második felében és a 2000-es évek elején a magyar rock- és underground zenei életének meghatározó formációja azóta ugyan nem jelentet meg új dalokat, de időről-időre, különleges alkalmakkor színpadra állnak a tagok.

Így lesz ez az év végén is, amikor a Metro Club Theatreben (az egykori Metro Klubban) bizonyítanak Zoliék. December 30-án lesz negyven éve, hogy először színpadra állt az az akkor még általános iskolás gyerekekből álló csapat (alapítók: Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Volent Zsolt), amit nem sokkal később Nyers néven ismert meg a közönség (dalok: Méreg nélkül, Bírlak, Fényre csúnyuló lányok, Elmúltak a buta zenék, Tarlódal, Pizzás, A gyengébb nem szívat, stb.).

A december harmincadikai bulin a Nyers, mint főprodukció vendégekkel kiegészülve várja közönségét. A klasszikus Nyers-felállást megelőzi egy speciális Belmondo koncert, ahol kizárólag azok a számok hangzanak el bő fél órában, amelyek a Nyers legutolsó, feloszlás előtti szakaszában készültek. Ezekkel a dalokkal a Belmondo első, valamint második nagylemezén találkozhatott a nagyérdemű.

Ezen az estén tényleg érdemes lesz akár hajnalig is kimaradni, hiszen lesznek dalok, amelyek 15 év után most először csendülnek fel. Az esemény igazán méltó bemelegítést kap, hiszen a 2022-es Sziget Fesztivált is megjárt Street Sixteen muzsikál majd. A csapatban Czutor Zoli kisfia, Simi bizonyít két tizenéves társával együtt. A srácok olyan zenekarok dalait adják elő harapósan, mint az AC/DC, a Muse, a Nirvana, a The Beatles, a Green Day, vagy éppen a Led Zeppelin. A kissrácok koncertje méltó keretet állít az egykori „gyerek-Nyersre” való emlékezésnek.

DÁTUM, START: 2022.12.30. 18:00.

HELYSZÍN: Metro Club Theatre (Budapest 1074, Dohány utca 22.)

EVENT: facebook.com/events/421549436858788 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt