Keresés
Close this search box.

Jazzváros lesz Érden Dresch-el és Berkivel

Érdi Dresch Fesztivál
Új szerepben mutatkozik be Dragomán György is.

Fellép Dragomán György is egy előadás erejéig!

Szeptember 9. és 12. között rendezik a 7. AVL-Érdi Jazz Fesztivált, amelyen mások mellett Dresch Mihály és kvartettje, valamint az idén 75 éves Berki Tamás is fellép

Idén újabb helyszínnel bővül a fesztivál, amely így az AVL új székházában kezdődik egy improvizációt sem nélkülöző előadással. Dragomán György marosvásárhelyi író és Lantos Zoltán dzsesszhegedűs előadása a székházban szeptember 9-én 19 órától előzetes regisztrációval hallható – közölték a szervezők az MTI-vel.

A következő napokon a fesztivál kiköltözik a Magyar Földrajzi Múzeum parkjába a fedett kocsiszín alá. Itt lép fel másnap Dresch Mihály kvartettjével, cimbalmon Lukács Miklós, bőgőn Gyányi Marcell, dobon Csízi László zenél.

Szeptember 11-én két koncert is várja a közönséget. Soso Lakatos Sándor szaxofonos kvartettjében idősebb Egri János bőgőzik, ifjabb Egri János zongorázik, a ritmusszekció harmadik tagja Pecek Lakatos András.

Rendhagyó helyszínen, a Magyar Földrajzi Múzeumban is lesz esemény!

Utánuk László Attila legújabb zenekara lép színpadra, trombitán Pecze Balázs, harsonán Csapó Krisztián, szaxofonon Soso Lakatos Sándor, zongorán Nagy János fog játszani.

A ritmusszekcióban ott lesz a basszusgitáros Lattmann Béla, valamint a zenekar vendégeként érkezik a Spanyolországban és az Egyesült Államokban is sikereket aratott Borlai Gergő dobos. Vasárnap, a fesztiválzáró koncert előtt idén is bemutatkoznak a kiemelkedően tehetséges egyetemisták.

Idén Orbay Lilla énekesnő zenekara lesz hallható, partnerei a zongorista Horváth Balázs, a szaxofonos ifjabb Oláh Kálmán, Pál Gábor basszusgitáros és Fábry Adonisz dobos. Szeptember 12-én az idén 75 éves Berki Tamás ad születésnapi koncertet.

A Máté Péter-díjas énekes olyan zenekarral debütál Érden, amellyel még soha nem volt egy színpadon. Az énekest Nagy János rendhagyó triója kíséri, a zongorista partnere Frankie Látó hegedűn és Joubert Flóra dobon.

Az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál, azokhoz szól akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat akik nyitottak az újdonságokra és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

Az eddigi fellépők a jazz szcéna legkiválóbb zenészei közül kerültek ki, de fiataloknak is adunk helyet. A jazzfesztivál több művészeti ágat is bevon az eseménybe.

Női hang nélkül sem maradnak a kilátogatók, hiszen Orbay Lilla is fellép következő hétvégén!

Védettségi igazolvány szükséges a belépéshez!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt