Öröm hallik minden felől

Hangszersimogató
Kiderült, hogy volt neki egy – számomra akkor még ismeretlen – gyermekzenekar projektje a Hangszersimogató. Lehidaltam amikor ennyire “kicsi lett a világ”.

Ronky Zsuzsanna - borító“Vidám karácsonyi mulatság és meghitt, transzcendens élmény egy lemezen”.

„Ezt a véleményt kaptuk egy hozzánk közel álló “kritikustól” a Hangszersimogató – Öröm hallik minden felől című lemezünkre.

2013 óta vagyunk waldorf ovisok és sulisok a gyerekekkel. Az adventi időszak minden nap közös énekléssel kezdődik az oviban, ahol apukák, anyukák, óvónénik és a gyerekek együtt éneklik az – addig általam egyáltalán nem ismert – karácsonyi, adventi dalokat.

Az évek során egyre jobban megszerettem ezeket az igazán meghitt reggeli húszperceket, és már nem irulpirulok, hogy hamisan éneklek…nem is annyira hamisan:). Természetesen rögtön megszületett bennem a gondolat, hogy kéne egy lemezt csinálni ezeknek a gyönyörű daloknak.

Aztán az élet úgy, hozta, hogy ez az ötlet pár évvel később meg is valósulhatott. Bársony Bálint barátommal, már egy ideje együtt dolgozunk (legutóbbi közös gyermekünk a Hangutazók Indulj el című albuma volt) és vele beszélgettem anno erről az ötletről.

Öröm hallik mindenfelől Kiderült, hogy volt neki egy – számomra akkor még ismeretlen – gyermekzenekar projektje a Hangszersimogató. Lehidaltam amikor ennyire “kicsi lett a világ”. Gyorsan, épp még időben pályáztunk az NKA-nal, és nyertünk is némi támogatást, amit ezúton is köszönünk. Leültünk a teljes zenekarral – Klára Korzenszky, Attila Rieger, Elek Norbert, Gergely Tar – és kitaláltuk, hogy még abban az évben elkészítjük a Karácsonyi dalos lemezt.

Pályafutásom egyik leggyorsabb és egyben legflottabb album készítése zajlott, hiszen egy gondolatból két hónap alatt egy CD készült. Az albumot tavaly karácsonykor be is mutatták a fiúk és Klári a sulink Adventi Vásárjában nagy-nagy örömöt ökozva mindenkinek, including me. Köszönöm! Köszönöm!Köszönöm! Már akkor tudtuk, hogy ez egy időt álló produkció lesz, hiszen ezek a dalok, minden évben ugyanazokat a kellemes érzéseket csalogatják elő gyerekből és felnőttből.

Ezt követően tartottunk természetesen egy hivatalos lemezbemutatót is az Óbudai 3K Művelődési házban, mely helyszín a kezdetek óta támogatja ezt a zenés gyermekfoglalkozást. Ennek anyagát szeretném most megmutatni Nektek, hogy belekóstoljatok a lemez és a foglalkozások hangulatába.”

A lemez megvásárolható: webshop.egysegmedia.hu

(Forrás: berczesadam.hu )

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.