NightSide

NightSide power metál
Bogdán István

Bogdán István

2017 januárjától újra alakult a NightSide power metal zenekar.

NightSide zenekarA zenekarnak volt egy Ös-NightSide időszaka, mely 1996-ban jött létre, eleinte Mad Horse néven, majd 2001-től változott NightSide-ra a zenekar neve. Pár koncertet leszámítva azonban folyamatos tagcserék nehezítették a zenekar működését és bár írtak saját dalokat, azok abban a formában soha nem jelentek meg. Az egyedüli állandó tag Jakab Tamás külföldre költözése és a zenekaron belüli ellentétek 2008-ban a zenekar feloszlásához vezettek.

2017 januárjában, Jakab Tamás otthoni teendői végzésekor  a Kiske /Sommerville project City of heroes dalát hallgatta, amikor elkezdett azon munkálkodni, hogy újra összehozza a NightSide zenekart, de az említett dal hatására női és férfi énekkel egyaránt! Elkezdte a hirdetéseket feladni, mire 2017 végén kialakult az első felállása a zenekarnak. Egy basszeros és két dobos csere után aztán kialakult a mai felállás.

A 2018 őszi időszakban kezdték el az azon a nyáron felvett Angyalvér EP bemutató koncertsorozatát, mely egy dobos cserét is átvészelt. Sajnos ez a csere sem volt sokáig életképes, így 2019 júniusában egy motoros találkozó volt a csapat utolsó 2019-es koncertje. Kisebb kálváriát élt meg a zenekar a dobos keresés miatt, amikor 2020 január végén egy régebbi hirdetésre jelentkezett Földi Áron. Az Ő szorgalmának köszönhetően már 2020 márciusában folytatódik a koncertezés.

Kovács VivienA zenekar rendezvényeken ritkán lép fel. Folyamatosan jelentkeznek ugyan fesztiválokra, de a heavy/power metal műfaj ma hazánkban nagyon alul van értékelve, főleg ha egy nő énekkel. Valójában nem is értjük, hisz Magyarországon ez az a stílus, melyre a mai középkorosztály mint a ROCK -ra hivatkozik és ez az stílus melyen a fiatalok ma is megtanulnak gitározni, arról nem is beszélve, hogy a külföldi zenekarok koncertjei nálunk is teltházasak. (A NightSide zenekarra is nagy hatással volt a Helloween, Iron Maiden, Hammerfall, Stratovarius, Manowar, Judas priest, Nightwish, Sonata Arctica és persze a hazaiak is: Ossian, Kalapács, Pokolgép.) Persze van kivétel; a Sopron Zenél rendezvényre meghívást kaptak és egy a szokásostól eltérő akusztikus műsorral készülnek.

Az Ős-NightSide időszakban született dalok fő szerzője Jakab Tamás volt. Ezek közül 4 dal szerepel az EP-n, teljesen új szöveggel, énekdallamokkal, és a zenei részek is változtak némileg. Ezek már az új felállás érdemei és gőzerővel készülnek a következő dalok is.

NightSide logóZenekar tagjai:

Jakab Tamás – gitár,vokál
Jakab Benedek – gitár
Berec Zoltán – basszusgitár
Földi Áron – dobok
Kovács Vivien – ének
Oszvald Péter – ének

Facebook: facebook.com/NightSide78/

Youtube: youtube.com/channel/UCAWLBorDnrX4Ul9pEuyVaig

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.