Keresés
Close this search box.
2017 januárjától újra alakult a NightSide power metal zenekar.

NightSide zenekarA zenekarnak volt egy Ös-NightSide időszaka, mely 1996-ban jött létre, eleinte Mad Horse néven, majd 2001-től változott NightSide-ra a zenekar neve. Pár koncertet leszámítva azonban folyamatos tagcserék nehezítették a zenekar működését és bár írtak saját dalokat, azok abban a formában soha nem jelentek meg. Az egyedüli állandó tag Jakab Tamás külföldre költözése és a zenekaron belüli ellentétek 2008-ban a zenekar feloszlásához vezettek.

2017 januárjában, Jakab Tamás otthoni teendői végzésekor  a Kiske /Sommerville project City of heroes dalát hallgatta, amikor elkezdett azon munkálkodni, hogy újra összehozza a NightSide zenekart, de az említett dal hatására női és férfi énekkel egyaránt! Elkezdte a hirdetéseket feladni, mire 2017 végén kialakult az első felállása a zenekarnak. Egy basszeros és két dobos csere után aztán kialakult a mai felállás.

A 2018 őszi időszakban kezdték el az azon a nyáron felvett Angyalvér EP bemutató koncertsorozatát, mely egy dobos cserét is átvészelt. Sajnos ez a csere sem volt sokáig életképes, így 2019 júniusában egy motoros találkozó volt a csapat utolsó 2019-es koncertje. Kisebb kálváriát élt meg a zenekar a dobos keresés miatt, amikor 2020 január végén egy régebbi hirdetésre jelentkezett Földi Áron. Az Ő szorgalmának köszönhetően már 2020 márciusában folytatódik a koncertezés.

Kovács VivienA zenekar rendezvényeken ritkán lép fel. Folyamatosan jelentkeznek ugyan fesztiválokra, de a heavy/power metal műfaj ma hazánkban nagyon alul van értékelve, főleg ha egy nő énekkel. Valójában nem is értjük, hisz Magyarországon ez az a stílus, melyre a mai középkorosztály mint a ROCK -ra hivatkozik és ez az stílus melyen a fiatalok ma is megtanulnak gitározni, arról nem is beszélve, hogy a külföldi zenekarok koncertjei nálunk is teltházasak. (A NightSide zenekarra is nagy hatással volt a Helloween, Iron Maiden, Hammerfall, Stratovarius, Manowar, Judas priest, Nightwish, Sonata Arctica és persze a hazaiak is: Ossian, Kalapács, Pokolgép.) Persze van kivétel; a Sopron Zenél rendezvényre meghívást kaptak és egy a szokásostól eltérő akusztikus műsorral készülnek.

Az Ős-NightSide időszakban született dalok fő szerzője Jakab Tamás volt. Ezek közül 4 dal szerepel az EP-n, teljesen új szöveggel, énekdallamokkal, és a zenei részek is változtak némileg. Ezek már az új felállás érdemei és gőzerővel készülnek a következő dalok is.

NightSide logóZenekar tagjai:

Jakab Tamás – gitár,vokál
Jakab Benedek – gitár
Berec Zoltán – basszusgitár
Földi Áron – dobok
Kovács Vivien – ének
Oszvald Péter – ének

Facebook: facebook.com/NightSide78/

Youtube: youtube.com/channel/UCAWLBorDnrX4Ul9pEuyVaig

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt