Nem véletlen vallomás – Voga Viki új dallal indítja 2021-et!

Voga most mindenkihez szól, akit szeretet valaha az életében.

Új év, új dal: még el sem kezdődött igazán az év, de Voga Viki már új számon dolgozik!

A zeneszerző-énekes eddig főleg saját stúdiójában írta és hangszerelte dalait, de ezúttal egy igazi, régimódi stúdiós felvételt készít régi zenész barátaival. – Mint egy népmesében, van három Jülek tesó, mind nagyon jó zenész, emiatt nehezen is fértek meg egy projektben – mesélte Viki a magyarzene.eu-nak nevetve – De a korlátozások alatt megnyugodtak a lelkek, és összeraktak egy „oldschool” stúdiót, az E-music Stúdiót.

Voga Viki Unfall magyarzene zene magyar

És ami ezután történt, az nem mindennapos volt Viki életében: – Felhívtak, hogy szeretnének felvenni velem pár dalt, és bár én az a „ne szólj hozzám” elefántcsonttorony-típusú szerző vagyok, aki inkább egyedül szentségel, amíg jó nem lesz a végeredmény, most mégis igent mondtam rögtön. Egyrészt hiányoztak a régi barátok, másrészt ez a dal kicsit más, ehhez valóban kell, hogy együtt álmodjuk meg a hangszerelést. Ez a dal nem tud „laptop mintákból” felépülni és megszólalni.

És mi az Unfall névre keresztelt dalnak a története? Viki szerint maga az élete, és abból is azok, akiket szeretett: – ….kb. 15 perc alatt íródott meg. Vannak ilyen dalok, amik csak úgy ki akarnak mászni az ember fejéből. Ez is egy ilyen volt: gyorsan lekapartam egy papírra, utána egész nap ez járt a fejemben. Másnap a refrén dallammal ébredtem, nem hagyott békén. Amikor Jülekék felhívtak, pontosan tudtam, hogy ez így volt megírva a nagykönyvben, ezzel most stúdióba kell menni – mondja Viki, aki szerint az új dal „egy vallomás, ami nem egy konkrét személyhez szól, inkább egy kicsit mindenkihez, akit valaha szerettem”.

Voga Viki Presser Picivel való közös munkája után – ennek során rengeteget tanult a mestertől csapatmunkáról, hangszerelésről, zenekarvezetésről – jelentette meg első szerzői albumát Don’t Hold It Back címmel, ami a Sláger Rádió Bumeráng című műsorában debütált először, mégpedig óriási sikerrel. Azóta Viki meg sem áll, dőlnek belőle a dalok, akkor is, ha szomorú, ha vidám.

Zenei esszenciájáról így vallott a magyarzene.eu-nak: – A zene egy olyan csatorna, ahol el tudod mondani mindazt, amit szavakkal nem tudsz. Nekem egyfajta terápia. Akkor nyugszom meg, amikor zenével kimondtam ami jó, vagy ami épp fáj. Konzerválom hangokban az érzést, felteszem egy képzeletbeli polcra és már úgy figyelem meg, mint egy rajtam kívül álló dolgot.

Már kíváncsian várjuk! De addig is, hallgasd meg Voga Viki összes dalát itt!

 

Hírek | Magyarzene.eu

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt