miXit, avagy ki lesz a legjobb hangmérnök?

Mixit
Lombos Márton, Lóci, Horváth Gergely is ott lesz a zsűriben, hogy eldönthessék: ki keveri a legjobban!

Rendhagyó megmérettetés előtt állnak az ifjú hangmérnökök!

Izgalmas, hiánypótló versenyt hív életre a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum.

Ez az az egyetlen hazai iskola, ahol saját hangstúdióval, a szakma megbecsült, elismert hangmérnökei, sound designerei immáron több mint 10 éve készítik fel a 18-23 éves fiatalokat a hangtechnikus szakmára.

Azt már tudhatjuk, hogy a világjárvány alapjaiban rengette meg a hazai zenei szakmát, köztük a hangtechnikai ágazatot is.

Bár az elmúlt években számos pályázati kiírás történt a zenei szektorban, de hangtechnikusok ezekből nem, vagy alig részesülhettek. Pontosan ez a megfigyelés hívta életre a miXit! – a hangmérnökök csatája ötletét.

A májusban megrendezésre kerülő miXit! nem más, mint egy, a fiatalok igényeihez illeszkedő hangkeverési verseny. Számos fiatal, bármilyen szakmára készül is, hobbiszinten alkalmaz valamilyen hangkeverő eszközt, szoftvert. Erre a kreatív jelenségre épült fel a miXit!

A szervezők 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik egy DRIVE albumon keresztül érhetik el azokat a hangfelvétel sávokat, amelyekkel aztán egyéni ízlésük, tudásuk, ötleteik szerint dolgozhatnak. És hogy miből hozhatják ki a maximumot a pályázók?

A méltán nagy népszerűségnek örvendő, Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerését magáénak tudó, Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjas Lóci játszik zenekar stúdiómunkálataiból, amelyeket Rozgonyi Péter (a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum stúdió technika tanára) rögzített.

A megkevert, masterelt, késznek érzett műveket a mixit@szgyf.hu címre május 30. éjfélig (hétfő) küldhetik be a versenyzők (tetszőleges fájlküldő program segítségével), hogy aztán egy igen nívós tagokból álló zsűri kiértékelhesse azokat. A díjakat júniusban ünnepélyes keretek között nyújtják át, méltón kiemelve a legsikeresebb pályázatokat.

A miXit! verseny zsűrijében olyanok döntenek majd, mint:

  • Horváth Gergely (Petőfi Média Group tartalomfejlesztési igazgatója),
  • Rozgonyi Péter (hangmérnök, zenei producer, a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum stúdiótechnika tanára),
  • Csorba Lóci (a 2014-ben alakult, Fonogram-, Klipszemle díjas, Nagy-Szín-Pad nyertes Lóci játszik zenekar frontembere)
  •  Temesi Bertalan (Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros, zenei producer),
  • Lombos Márton (énekes, előadó, dalszövegíró, producer, rádiós- és tv-s műsorvezető).

A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg fiatal foglalkozik otthon demók, dalok, track-ek, olykor lemezek keverésével, nem egyszer kiderül, hogy sok a nagy tehetség. Egyrészt fontos, hogy Ők is megmutathassák a tudásukat, valamint hogy szakemberektől kapjanak visszajelzést a munkájukról. Ezzel a versennyel szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a zeneipar a háttérben dolgozók munkájával válik teljessé

– árulta el a szervezők sajtóközleményének a zsűri egyik tagja, Lombos Márton, akivel már többször foglalkoztunk a MagyarZene.eu-n.

A miXit! legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazzák a szervezők, amelyek által minőségi hangtechnikai berendezésekhez juthatnak hozzá a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) üzleteiben.

A projekt médiatámogatója a Beat – Az ütős alternatíva csatornája.

Letöltés és az esemény honlapja:

https://mixit.szgyf.hu/

 

Az SZGYF Facebook-oldala:

https://www.facebook.com/szgyf.hu/

 

A magyar zeneipar ismert arcai is csatlakoztak a különleges és előremutató megmérettetésre!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt