Latin-Amerikai csili egy jó adag erős magyar paprikával

Maraquita latin zenekar
Bogdán István

Bogdán István

A Maraquita zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel.

A Maraquita egy soproni latin pop-rock zenekar.

 

Maraquita zenekar logója

A zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel. Jelenleg az első albumukon dolgoznak. Zenéjük a pop-rock-ot ötvözi a Latin-Amerikai pulzáló, temperamentumos ritmusaival. Stílusuk a Latin fusion (Latin-Amerikai ritmusok pop/rock/funk elemekkel).

 

Az alapítótagok, Szilágyi Mária és Fülöp Adrián másfél évig éltek a Kanári szigeteken és nagyon beleszerettek a latin zene hangulatába. Tapasztalva az ottani vidám, jó hangulatú életet, mely visszatükröződik a latin zenében, minden vágyuk az volt, hogy ezt a hangulatot Magyarországra is elhozzak és megtaláljak a legmegfelelőbb embereket egy latin együtteses alapításához.

Maraquita zenekar2013-ban Adrián megismerte Jancsó Miklóst (basszusgitár) Hoffer Péter stúdiójában és erezte, hogy „egy húron pendülnek”. 2014-ben felkérést kapott a Muzikfabrik Akusztik produkcióban való részvételre, ahol megismerte Varga Zoltánt (ütőhangszerek) és Árva Balázst (dob). Mikó Gábort (gitár) Miklós ajánlotta. 2014 nyarán elkezdődtek a próbák és hamar kiderült, hogy zeneileg és emberileg is mindenki megtalálta a helyét.
A bemutatókoncertjüket 2016 Áprilisban tartották, azóta több sikerek fellépésük is volt, utoljára Sopronban, főműsoridőben, kb. 600 ember előtt. Zenéik megtalálhatóak a Spotify, iTunes, Google Play portálokon is.

A zenekar tagjai:

  • Szilágyi Mária – ének
  • Fülöp Adrián – billentyűs hangszerek/ének
  • Mikó Gábor – gitár/vokál
  • Jancsó Miklós – basszusgitár
  • Árva Balázs – dob
  • Varga Zoltán – ütőhangszerek/vokál

Elérhetőségük:

Adrian Fülöp
Tel.: +36-70-5223996
E-mail: booking@maraquita.com
Weboldal: maraquita.com
Facebook info és videó: facebook.com/maraquitamusic/videos/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt