Latin-Amerikai csili jó erős magyar paprikával – Maraquita

Maraquita - 2022
A Maraquita zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel.

A Maraquita egy soproni latin pop-rock zenekar.

Zenéjük a pop-rock-ot ötvözi a Latin-Amerikai pulzáló, temperamentumos ritmusaival. Stílusuk a Latin fusion (Latin-Amerikai ritmusok pop/rock/funk elemekkel).

Az alapítótagok, Szilágyi Mária és Fülöp Adrián másfél évig éltek a Kanári szigeteken és nagyon beleszerettek a latin zene hangulatába. Tapasztalva az ottani vidám, jó hangulatú életet, mely visszatükröződik a latin zenében, minden vágyuk az volt, hogy ezt a hangulatot Magyarországra is elhozzak és megtaláljak a legmegfelelőbb embereket egy latin együtteses alapításához.

Maraquita zenekar2013-ban Adrián megismerte Jancsó Miklóst (basszusgitár) Hoffer Péter stúdiójában és erezte, hogy „egy húron pendülnek”. 2014-ben felkérést kapott a Muzikfabrik Akusztik produkcióban való részvételre, ahol megismerte Varga Zoltánt (ütőhangszerek) és Árva Balázst (dob). Mikó Gábort (gitár) Miklós ajánlotta, és immár teljes zenekarként 2014 nyarán elkezdődtek a próbák.

A bemutatókoncertjüket 2016 áprilisban tartották, és még ebben az évben játszottak főműsoridőben a soproni szüreti napokon kb. 600 ember előtt, valamint a SOPRON TV Lapozó című műsorában is bemutatkozhattak.

2018-ban megjelent az első saját daluk, “Me haces Ilorar”, egy duett a Dominikai Köztársaságból érkezett Ruben La Voz-szal. A dal első lett az EthnoCloud latin-amerikai Top40-es listán, és többek között Puerto Rico-i és dominikai rádiók is játszották.

2019-ben további nyolc saját dal készült el, melyek egytől-egyig bekerültek az EthnoCloud latin-amerikai Top40-be.

2020-ban leforgatták első zenei videójukat a “Me haces Ilorar” című dalukra, mely klip kategóriában is első lett a már említett Top40-ben!

A zenei videó Keszthelyen készült egy kubai táncos pár közreműködésével.

2022-ben egy új felállásban és új hangzással kezdtek el újra koncertezni. Állandó sztárvendégük a koncertjeik során Ruben La Voz.

A zenekar jelenlegi tagjai:

  • Szilágyi Mária – ének
  • Fülöp Adrián – zongora, ének, dalszerző
  • Mikó Gábor – gitár
  • Szántner László – basszusgitár

Elérhetőségük:

Adrian Fülöp
Tel.: +36-70-5223996
E-mail: booking@maraquita.com
Weboldal: maraquita.com
Facebook info és videó: facebook.com/maraquitamusic/videos/

A cikk frissítve: 2022.08.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.