Latin-Amerikai csili egy jó adag erős magyar paprikával

Maraquita latin zenekar
Bogdán István

Bogdán István

A Maraquita zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel.

A Maraquita egy soproni latin pop-rock zenekar.

 

Maraquita zenekar logója

A zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel. Jelenleg az első albumukon dolgoznak. Zenéjük a pop-rock-ot ötvözi a Latin-Amerikai pulzáló, temperamentumos ritmusaival. Stílusuk a Latin fusion (Latin-Amerikai ritmusok pop/rock/funk elemekkel).

 

Az alapítótagok, Szilágyi Mária és Fülöp Adrián másfél évig éltek a Kanári szigeteken és nagyon beleszerettek a latin zene hangulatába. Tapasztalva az ottani vidám, jó hangulatú életet, mely visszatükröződik a latin zenében, minden vágyuk az volt, hogy ezt a hangulatot Magyarországra is elhozzak és megtaláljak a legmegfelelőbb embereket egy latin együtteses alapításához.

Maraquita zenekar2013-ban Adrián megismerte Jancsó Miklóst (basszusgitár) Hoffer Péter stúdiójában és erezte, hogy „egy húron pendülnek”. 2014-ben felkérést kapott a Muzikfabrik Akusztik produkcióban való részvételre, ahol megismerte Varga Zoltánt (ütőhangszerek) és Árva Balázst (dob). Mikó Gábort (gitár) Miklós ajánlotta. 2014 nyarán elkezdődtek a próbák és hamar kiderült, hogy zeneileg és emberileg is mindenki megtalálta a helyét.
A bemutatókoncertjüket 2016 Áprilisban tartották, azóta több sikerek fellépésük is volt, utoljára Sopronban, főműsoridőben, kb. 600 ember előtt. Zenéik megtalálhatóak a Spotify, iTunes, Google Play portálokon is.

A zenekar tagjai:

  • Szilágyi Mária – ének
  • Fülöp Adrián – billentyűs hangszerek/ének
  • Mikó Gábor – gitár/vokál
  • Jancsó Miklós – basszusgitár
  • Árva Balázs – dob
  • Varga Zoltán – ütőhangszerek/vokál

Elérhetőségük:

Adrian Fülöp
Tel.: +36-70-5223996
E-mail: booking@maraquita.com
Weboldal: maraquita.com
Facebook info és videó: facebook.com/maraquitamusic/videos/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt