Lelkisegély Szolgálat munkáját is támogatja az One String

One String - Visszafelé
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
Szavak, tettek, szerelmek és még megannyi átélt pillanat melyet sokszor visszafordítanánk vagy kitörölnénk az emlékeinkből.

Idén sajnos nőtt a nélkülözők létszáma. Egyre többen küzdenek megélhetési gondokkal és egyre több gyermek maradhat karácsonykor ajándék nélkül. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a zenészeknek, előadóknak szinte  természetes, hogy lehetőségeikhez mérten részt vegyenek jótékonysági akciókban, támogatnak segélyszervezeteket. Oldalainkon is örömmel adunk hírt ezekről: magyarzene.eu/cimke/jotekonysag/

Az One String zenekar „Visszafelé” című számával idén az Országos Telefonos Lelkisegély Szolgálatot támogatja.

Magyarországon az öngyilkosságok száma még mindig riasztó számot mutat. A nehéz helyzetben lévők és mentális betegségben szenvedőknek ez az időszak kiemelten megterhelő. Az együttes új dalához készült videoklip is erre szeretné felhívni a figyelmet, megosztani a hallgatókkal, hogy nincsenek egyedül. Mindenkinek voltak és vannak nehéz döntései az életében amelyek kilátástalannak tűnő helyzetekbe taszítanak néha. De ezekkel együtt lehet élni, együtt kell élni és sokszor elég csak beszélni valakivel, 3-ig számolni vagy csak annyit mormolni magunkban, hogy „pam-pam-pam” és a világ másnap már más arcát mutathatja. A figyelemfelhívó klipben egy fiatal pár kapcsolatának  hullámzó dinamikája áll a középpontban, jelenik meg szimbolikusan. Különlegessége, hogy zéró forint költségvetéssel készült,  egyetlen mobiltelefonnal került rögzítésre, önkéntes és lelkes egyetemisták részvételével (külön köszönet a két főszereplőnek: Pallag Sárának és Káplár Máté-nak, a fáradthatatlanságukért).
Továbbá külön köszönettel tartozunk Dudás Erika Elnök (LESZ), pszichológusnak, és a szolgálat minden munkatársának, hogy kitartó munkájukkal nap mint nap életeket mentenek.
Beszéljünk egymással, figyeljünk egymásra! – mondta a zenekar

Visszafelé klip: youtube.com/watch?v=NEKSE5TM5P4


 A magyarzene.eu szerkesztése mellett szinte naponta önkénteskedem, segítő tagja vagyok a Katolikus Karitásznak. Mindenkit arra buzdítok; egész évben segítsen, de legalább karácsonykor ne feledkezzen meg azokról, akik ilyenkor is a megélhetésükért küzdenek!
Kérem jelentkezzenek azon előadók, akik szívesen adnának jótékonysági koncertet segítségre szorulók javára, együttműködnének jótékony szervezetekkel ! (Néha egy jó szó is sokat segít!)z.laszlo@magyarzene.eu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.