A civil életben építészként alkotó Gergő célja a kompromisszum-mentes zenélés és egy sajátos zenei-vizuális világ létrehozása.

miusA World In Motion Project előadók, zeneszerzők és zenekarok számára hirdetett pályázatot Ingyen klip neked! címmel. Ez a verseny azért volt különleges, mert egy civil csapat a mozgatórugója, akik két tapasztalt, egymástól függetlenül működő filmes alkotócsoport. Immáron második éve pályázat útján keresték meg azt a dalt, amire elkészíthetnek egy videoklipet. Hogy miért is? Mert tapasztalataink alapján a szabadjára engedett kreativitást és az adott feladatra létrehozott egyedi munkafolyamatot támogató projektek tudják az egyéni szakmai fejlődést, és a közös munkát a leginkább segíteni. Ez volt az elsődleges cél, amikor létrehozták a World In Motion Projectet. A pályázatra kizárólag eredeti zenei alkotásokat vártak, saját szerzésű zeneszámokat, stílusbeli megkötések nélkül. A beérkezett pályázatok több körben méretettek meg egymással, végül az élőben, rádión közvetített döntőben egy 5 fős szakmai zsűri választotta ki a nyertes dalt.
A zsűritagok:
– Podlovics Péter koncertszervező/manager Európa Kiadó, Manoya  (a.k.a.  Enikő Hodosi), Ripoff Raskolnikov, Little G Weevil)
– Sárik Péter jazzzenész, zeneszerző, jelenleg saját trióját vezeti, amellyel  rendszeresen turnézik szerte Európában. Emellett számos zenekarban és előadóval  dolgozik
– Delov Jávor – dobvirtuóz, a Turbo zenekar dobosa, és a Random Trip  improvizatív koncertsorozatának egyik alapítója és állandó tagja
– Dj Q-cee: dj, beatboxer, a Vinyl Warriorz -lemezlovasa, a Karcosok Klubja  tagja, és a Random Trip improvizatív koncertsorozatának egyik alapítója és  állandó tagja
– Jobbágy Róbert – DJ ROB rádiós zenei szerkesztő, lemezlovas, a WIMP rádiós  műsorvezetője.

FőtávA versenyt egy hatásos dal, a mïus zenekar Migrant című száma nyerte. A World In Motion Project ehhez készítette el az ajándék videoklipet. A forgatás nagyon különleges helyszíneken zajlott: így például a Margit krt. 15-17. lépcsőházban, egy Fót melletti homokbányában, és az Óbudai Főtáv kéményének belsejében. A World In Motion Project civil alkotóműhely a videoklip leforgatásához biztosította a teljes szervezési feladatok ellátását, a technikai feltételeket, eszközöket, a forgatókönyv megírását, a helyszínek és stúdió leszervezését, valamint a  teljes filmes stábot.

A videoklipet elsőként egy telt házas koncerten mutatták be nyilvánosan, március 4.-én az Akváriumban. A mïus zenekar ugyanis a világhírű Lamb előtt adott nagy sikerű koncertet, és az ottani közönség előtt vetítették le először a klipet.

A budapesti mïus-t Horányi Júlia és Álmos Gergely alapította 2011 nyarán. Az alkotópáros az évek során 2 lemezt jelentetett meg (Behind The Line, Tessellation), és számos helyre kapott meghívást, mint például az A38 hajó, az Akvárium klub, Trafó és a Balaton Sound. Szerepeltek az Mr2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, ezen kívül a Duna TV és az M2 is műsorra tűzte koncertjeiket.

Juli 2015-ös kiválása után, a mïus Álmos Gergely személyes projektjeként folyatódik tovább. A civil életben építészként alkotó Gergő célja a kompromisszum-mentes zenélés és egy sajátos zenei-vizuális világ létrehozása, mely a dalok történeteinek hangulatán keresztül jut el a közönséghez. Az instrumentális és vokális dalokat egyaránt tartalmazó szólóprojekt, vendégénekesekkel és vendégzenészekkel ölt majd lemezformát 2015 második felében.

wimpTovábbi információk: facebook.com/WorldInMotionProject

(Fotók: Barta Imre)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss