Keresés
Close this search box.
A civil életben építészként alkotó Gergő célja a kompromisszum-mentes zenélés és egy sajátos zenei-vizuális világ létrehozása.

miusA World In Motion Project előadók, zeneszerzők és zenekarok számára hirdetett pályázatot Ingyen klip neked! címmel. Ez a verseny azért volt különleges, mert egy civil csapat a mozgatórugója, akik két tapasztalt, egymástól függetlenül működő filmes alkotócsoport. Immáron második éve pályázat útján keresték meg azt a dalt, amire elkészíthetnek egy videoklipet. Hogy miért is? Mert tapasztalataink alapján a szabadjára engedett kreativitást és az adott feladatra létrehozott egyedi munkafolyamatot támogató projektek tudják az egyéni szakmai fejlődést, és a közös munkát a leginkább segíteni. Ez volt az elsődleges cél, amikor létrehozták a World In Motion Projectet. A pályázatra kizárólag eredeti zenei alkotásokat vártak, saját szerzésű zeneszámokat, stílusbeli megkötések nélkül. A beérkezett pályázatok több körben méretettek meg egymással, végül az élőben, rádión közvetített döntőben egy 5 fős szakmai zsűri választotta ki a nyertes dalt.
A zsűritagok:
– Podlovics Péter koncertszervező/manager Európa Kiadó, Manoya  (a.k.a.  Enikő Hodosi), Ripoff Raskolnikov, Little G Weevil)
– Sárik Péter jazzzenész, zeneszerző, jelenleg saját trióját vezeti, amellyel  rendszeresen turnézik szerte Európában. Emellett számos zenekarban és előadóval  dolgozik
– Delov Jávor – dobvirtuóz, a Turbo zenekar dobosa, és a Random Trip  improvizatív koncertsorozatának egyik alapítója és állandó tagja
– Dj Q-cee: dj, beatboxer, a Vinyl Warriorz -lemezlovasa, a Karcosok Klubja  tagja, és a Random Trip improvizatív koncertsorozatának egyik alapítója és  állandó tagja
– Jobbágy Róbert – DJ ROB rádiós zenei szerkesztő, lemezlovas, a WIMP rádiós  műsorvezetője.

FőtávA versenyt egy hatásos dal, a mïus zenekar Migrant című száma nyerte. A World In Motion Project ehhez készítette el az ajándék videoklipet. A forgatás nagyon különleges helyszíneken zajlott: így például a Margit krt. 15-17. lépcsőházban, egy Fót melletti homokbányában, és az Óbudai Főtáv kéményének belsejében. A World In Motion Project civil alkotóműhely a videoklip leforgatásához biztosította a teljes szervezési feladatok ellátását, a technikai feltételeket, eszközöket, a forgatókönyv megírását, a helyszínek és stúdió leszervezését, valamint a  teljes filmes stábot.

A videoklipet elsőként egy telt házas koncerten mutatták be nyilvánosan, március 4.-én az Akváriumban. A mïus zenekar ugyanis a világhírű Lamb előtt adott nagy sikerű koncertet, és az ottani közönség előtt vetítették le először a klipet.

A budapesti mïus-t Horányi Júlia és Álmos Gergely alapította 2011 nyarán. Az alkotópáros az évek során 2 lemezt jelentetett meg (Behind The Line, Tessellation), és számos helyre kapott meghívást, mint például az A38 hajó, az Akvárium klub, Trafó és a Balaton Sound. Szerepeltek az Mr2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, ezen kívül a Duna TV és az M2 is műsorra tűzte koncertjeiket.

Juli 2015-ös kiválása után, a mïus Álmos Gergely személyes projektjeként folyatódik tovább. A civil életben építészként alkotó Gergő célja a kompromisszum-mentes zenélés és egy sajátos zenei-vizuális világ létrehozása, mely a dalok történeteinek hangulatán keresztül jut el a közönséghez. Az instrumentális és vokális dalokat egyaránt tartalmazó szólóprojekt, vendégénekesekkel és vendégzenészekkel ölt majd lemezformát 2015 második felében.

wimpTovábbi információk: facebook.com/WorldInMotionProject

(Fotók: Barta Imre)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt