Keresés
Close this search box.

HÁZHOZ VITTÜK A KULTÚRÁT

Az AGORA munkatársai veszélyhelyzetben is kultúrát közvetítenek.

Kultúrfutár

Az AGORA munkatársai veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken a veszélyhelyzet kezdete óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek.

A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indították útjára a #kulturfutar elnevezésű akciójukat.

“A cél az volt, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyük az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Április 02. és május 01. között minden hétköznap este a város sűrűn lakott lakótelepein mobilhangosítással szólítottuk meg a közönséget és hívtuk ki a lakókat erkélyeikre.

Meglátogattuk a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits valamint Olad, a Stromfeld és a Minerva lakótelep lakóit.

Az elmúlt 1 hónapban 72 alkalommal indultunk az AGORA-MSH parkolójából és #kulturfutarainkkal nyakunkba vettük a várost. Különleges, semmihez sem hasonlító élmény volt a város lakótelepein, az utcákon, parkolókban szórakoztatni az erkélyközönséget. Kivétel nélkül minden helyszínen nagy örömmel várták a közreműködőket. Eleinte még kicsit visszafogottan, majd egyre nagyobb lelkesedéssel köszönték meg a #kulturfutarok előadásait.

Közösségi oldalainkon és e-mailben is számtalan visszajelzést kaptunk, amelyben gratuláltak a kezdeményezésünkhöz, sőt újabb helyszíneket is ajánlottak a #kulturfutar akcióhoz.

Két alkalommal a város nagy foglalkoztatóihoz is eljutottunk. A TDK Hungary Corporation Kft. valamint a STYL dolgozóinak köszöntük meg, hogy a veszélyhelyzet idején is dolgoznak. Mindkét cég hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat által megrendelt maszkok a lehető leggyorsabban elkészüljenek és eljussanak a szombathelyi családokhoz.

Az utolsó héten arra kértük a közönséget, hogy ők döntsék el, hova vigyük „házhoz a kultúrát”.  2647 szavazat érkezett, a voksok alapján állt össze az utolsó hét menetrendje.

Köszönjük valamennyi #kulturfutarnak, hogy csatlakoztak az akcióhoz!

#kulturfutarok:

Varga Jenő, Energy Dance Team, West Side TSE, Salsa La Vida Táncegyesület, Movement Academy, Ungaresca Táncegyüttes, Tóth Dániel énekes, zenész, Kovács Pali zenész, énekes.”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt