Láposi Mária

Láposi Mária

Az AGORA munkatársai veszélyhelyzetben is kultúrát közvetítenek.

Kultúrfutár

Az AGORA munkatársai veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken a veszélyhelyzet kezdete óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek.

A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indították útjára a #kulturfutar elnevezésű akciójukat.

“A cél az volt, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyük az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Április 02. és május 01. között minden hétköznap este a város sűrűn lakott lakótelepein mobilhangosítással szólítottuk meg a közönséget és hívtuk ki a lakókat erkélyeikre.

Meglátogattuk a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits valamint Olad, a Stromfeld és a Minerva lakótelep lakóit.

Az elmúlt 1 hónapban 72 alkalommal indultunk az AGORA-MSH parkolójából és #kulturfutarainkkal nyakunkba vettük a várost. Különleges, semmihez sem hasonlító élmény volt a város lakótelepein, az utcákon, parkolókban szórakoztatni az erkélyközönséget. Kivétel nélkül minden helyszínen nagy örömmel várták a közreműködőket. Eleinte még kicsit visszafogottan, majd egyre nagyobb lelkesedéssel köszönték meg a #kulturfutarok előadásait.

Közösségi oldalainkon és e-mailben is számtalan visszajelzést kaptunk, amelyben gratuláltak a kezdeményezésünkhöz, sőt újabb helyszíneket is ajánlottak a #kulturfutar akcióhoz.

Két alkalommal a város nagy foglalkoztatóihoz is eljutottunk. A TDK Hungary Corporation Kft. valamint a STYL dolgozóinak köszöntük meg, hogy a veszélyhelyzet idején is dolgoznak. Mindkét cég hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat által megrendelt maszkok a lehető leggyorsabban elkészüljenek és eljussanak a szombathelyi családokhoz.

Az utolsó héten arra kértük a közönséget, hogy ők döntsék el, hova vigyük „házhoz a kultúrát”.  2647 szavazat érkezett, a voksok alapján állt össze az utolsó hét menetrendje.

Köszönjük valamennyi #kulturfutarnak, hogy csatlakoztak az akcióhoz!

#kulturfutarok:

Varga Jenő, Energy Dance Team, West Side TSE, Salsa La Vida Táncegyesület, Movement Academy, Ungaresca Táncegyüttes, Tóth Dániel énekes, zenész, Kovács Pali zenész, énekes.”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt