Keresés
Close this search box.

Ezekkel a zörejekkel jön a Fekete Zaj

Fekete Zaj Middlemist Red

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja: az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény augusztus 18-tól 21-ig tart Mátra-Sástón

Négy színpadon (Osztálykirándulás, Delta, Kacsatónia és Fanyűvő) lesznek koncertek a Fekete Zaj fesztiválon. Az egyik leginkább várt produkció a zárónapon látható és hallható a Fanyűvő nagyszínpadon: a Mezolit elnevezésű, harminc tagú kollektíva először szólaltatja meg a számos nemzetközi sikert magáénak tudó Kátai Tamás, azaz Thy Catafalque terjedelmes életművét – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az első körben bejelentett ötven fellépő a közelmúltban számos új hazai produkcióval egészült ki, és néhány külföldi névvel is bővült a kínálat. A belga Cocaine Piss punkzenét játszik, a szerb DreDDup indusztriális rockot, a francia Dalhia duó elektronikus zenét, a romániai Multumult az analóg és az elektronikus hangszerelés határán kísérletezik.

Az esti koncertek mellett nappali programok is várják a Mátra-Sástó kempingbe érkezőket. A Banyek workshopon a moduláris szintetizátor jeleit lehet megvizsgálni testközelből, időutazó vándorcirkuszt hoz magával a Freak Fusion társulata, kisfilmek láthatók a Malter Filmfesztivál válogatásában, a Zajtúrán a Markazi várromhoz és a Kisnánai várhoz lehet ellátogatni, lesz továbbá jóga, retro videojátékok a Fekete Játszóházban, kocsmakvíz a Bike Maffiával, zine-készítés a Háttérzajjal. Minden nap rendeznek beszélgetéseket zenekarokkal is, augusztus 21-én délután Kátai Tamás tart közönségtalálkozót.

A szervezők által már korábban bejelentett hazai fellépők között van a Vágtázó Halottkémek, a Devil’s Trade, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Black Bartók, a pozvakowski, a Perihelion, a Meszecsinka, a Perfect Name, az Anez és a Nadir.

A külföldi előadók között található a román Dordeduh, az elektronikát a techno és az ambient elemeivel vegyítő a cseh Bratri, a brit és észt bázisú Deathsomnia, a dán Elias Ronnenfelt, a svéd Michaela Aberg, a szerb Urok, az olasz Juju és Ottone Pesante.

Vágtázó Halottkémek, Entrópia Architektúra, Juju, Michaela Aberg – a hazai és külföldi zenei underground szcéna legkiválóbb szereplői a Zajon!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt