Keresés
Close this search box.

Fekete Bori József Attila szerelmes verseiből ad koncertet

Fekete Bori
Három hét múlva minden ismert online felületen meghallgatható lesz a lemez

Monstre és mély koncertre készülhetnek, akik március végén ellátogatnak ide!

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival.

Fekete Bori 2017-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének előadóművész szakán. Első szólólemeze 2018-ban jelent meg.

Fekete Bori

Háromszor vett részt a Fölszállott a páva című televíziós népzenei tehetségkutatóban, Jelenleg négy együttesben énekel, a Chalga, a Tárkány művek, a Gajdos és a Dobroda zenekarban.

Közreműködik vendégművészként egyéb népzenei együttesekben, mint például a Budapest Mezőség Band, vagy a Hungarian Folkembassy.

De rengeteg elfoglaltsága ellenére Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila versfeldolgozásokat jelentet meg.

Régi álmom volt József Attila költészetének néhány gyöngyszemét valamilyen formában színpadra vinni

– mondta el Bori. 

Több életrajzi előadás, musical, monodráma készült már a költőről, ezért én a szerelmeit, a nőkhöz való viszonyát szeretném hangsúlyozni. Közel állnak hozzám a versek, a népzene és a világzene, s ezek ötvözése ez a produkció.

Levélrészletek, megzenésített versek és népdalok mutatják be József Attila néhány fontosabb szerelmét, kezdve a legelső és egyben legfontosabb női ,,szereplővel”, az édesanyjával.

Kronológiai sorrendben haladunk előre, s ahogy az élete is egyre gyötrelmesebb volt, a zene is ezt a drámaiságot festi le

– számolt be Bori a koncert anyagáról.

A közel 80 perces CD-n olyan versek megzenésítése hallható majd, mint a Keresek valakit, a Lányszépség dícsérete, a Megméressél!, a Virág, a Talán eltűnök hirtelen és a Nagyon fáj.

Ezen kívül népzene is színesíti majd a műsort. A megzenésítésért Varga Kornél (gitár, vokál) és Babcsán Bence (fúvós hangszerek, vokál) felelnek, aki fellépnek Borival a lemezbemutató koncerten is március 26-án 19 órai kezdettel a Fonó Budai Zeneházban.

Az esten közreműködik még Eredics Dávid (fúvósok, vokál), Kuczera Barbara (hegedű, vokál), Fekete Márton (brácsák), Takács Szabolcs (basszusgitár, nagybőgő), Kertész Ákos (ütős hangszerek, szintetizátor), Lisztes Jenő (cimbalom) és Kautzky Armand (próza).

A lemezbemutató Facebook-eseménye:

https://www.facebook.com/events/1122871301799705?active_tab=about

A koncert előtti napokban minden ismert online felületen meghallgatható lesz a lemez – ez pedig három hét múlva lesz itt

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt