Április 21-én Mörk EP

Mörk zenekar
magyarzene

magyarzene

Videópremier: itt az első dal az április 21-én érkező Mörk EP-ről.

Mör - ResurrectionVideópremier: itt az első dal az április 21-én érkező Mörk EP-ről

A The Resurrection of Mörkkel válik teljessé az új album, melyet az A38-on mutatnak be.

Magyarország egyik legkülönlegesebb zenei világú csapata egy rendkívül izgalmas időszak közepén jár: ősszel bemutatta The Death of Mörk címmel új lemeze első felét egy kézzel festett bakelit formájában (a digitális megjelenés mellett), klipet forgatott Tenki Rékával és Keresztes Tamással, és zenélt a Waves Viennán és New Yorkban a Mondo-n. Télen bejárták az országot és Erdélyt, felléptek többek között a Leverkusener Jazztage-n -melyről a most készült videó is származik-, rögzítették a The Resurrection of Mörköt és készülnek májusi német turnéjukra. Április 21-én pedig eljátsszák a The Death and Resurrection of Mörköt az A38 Hajó gyomrában!

A pszichedelikus suolt játszó zenekar óriási utat járt be megalakulása óta, aminek a 2019-es év egyértelműen egy kiemelkedő és izgalmas szakasza. 2016-os You Are Free to Choose című bemutatkozó lemezük után idén egy olyan konceptalbummal jelentkeznek, mellyel egyértelművé válik, nem véletlen, hogy a jelenlegi egyik legaktívabb zenekar, ha a külföldi koncertezésről van szó. Tökéletesen táncolnak a soul, a jazz, a pop és a kísérleti műfajok határán, izgalmas vegyületet keverve mondanivalójuk különböző rétegeiből – mindezt angol nyelven és olyan színvonalon, amivel tökéletesen megállják a helyüket Európa vagy a tengerentúl bármelyik klubjában.

Mörk Leverkusener JazztageA 2018-as halottak napjára időzített The Death of Mörk az elmúlás témáját járta körbe, tőlük szokatlan módon melankolikusabb hangvételre váltottak, de már az elején kilátásba helyezték a fellélegzést: a húsvéti feltámadás idén náluk is bekövetkezik, különleges és laza örömzenélés hallható az öt új dalban, amik tökéletesen kiegészítik az első fejezetet, teljessé téve a zenekar által rajzolt spirituális kört, felette a csíkkal.

Az új szerzemények közül ismerhetjük meg most az első, You and Me című élőben rögzített dalt, mely az albumra is ebben a formában fog felkerülni. A videón jól látható Zentai Márk és zenekara színpadi karizmája, ahogy több mint 2000 embert táncoltat meg könnyedén a leverkuseni fesztiválon: youtube.com/watch?v=gXPT-4aZOws

“Életünk egyik legfontosabb koncertjeként készültünk erre a bulira, hiszen az egész zenekar évek óta áhitattal figyelte a Leverkuseni Jazz Napok programját, érthető, mekkora izgalom és öröm volt azon a színpadon állni, mint korábban Robert Glasper Experiment, John Scofield Trio, Gregory Porter, Jamie Cullum, Medeski Martin & Wood, Marcus Miller és még sok hasonló kaliberű művész… Sokat beszélgettünk arról, hogyan lehetne az élő koncertek flow-ját és az improvizáció megismételhetetlen egyediségét felvarázsolni a kiadott anyagainkra, így elhatároztuk, hogy ezt a dalt megpróbáljuk a koncerten felvenni. És úgy tűnik, hogy sikerült.”

A lemez április 21-én jelenik meg hivatalosan, a digitális formátum mellett ismét készül bakelit is, az októberi sötét borító mellé most egy világos márvány darab kerül majd. Élőben ugyanezen a napon játssza majd végig a lemezt először a csapat az A38 Hajón a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Mindezek előtt pedig folyatják majd a tavalyi szürreális meséjüket, amit a Doubt című dalukhoz forgattak, hamarosan megtudhatjuk, hogyan folytatódik a történt az All I Need című újdonság aláfestésével.

A srácok munkája mellett a hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül, hiszen nemrég Junior Artisjus díjjal tüntették ki őket, az április 4-i Fonogram díjátadón pedig két kategóriában is jelöltként vesznek majd részt: az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma, illetve az év felfedezettje cím is az övék lehet.

Májusban ismét külföldre “költözik” a zenekar, hiszen elindul tavaszi német turnéjuk, ahol a legnagyobb városokban lépnek majd fel a The Death and Resurrection of Mörkkel: az állomások között szerepel Hamburg, München, Köln és Berlin is.

A budapesti lemezbemutató koncert facebook eseménye: facebook.com/events/2059086007493147/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt