Keresés
Close this search box.
Videópremier: itt az első dal az április 21-én érkező Mörk EP-ről.

Mör - ResurrectionVideópremier: itt az első dal az április 21-én érkező Mörk EP-ről

A The Resurrection of Mörkkel válik teljessé az új album, melyet az A38-on mutatnak be.

Magyarország egyik legkülönlegesebb zenei világú csapata egy rendkívül izgalmas időszak közepén jár: ősszel bemutatta The Death of Mörk címmel új lemeze első felét egy kézzel festett bakelit formájában (a digitális megjelenés mellett), klipet forgatott Tenki Rékával és Keresztes Tamással, és zenélt a Waves Viennán és New Yorkban a Mondo-n. Télen bejárták az országot és Erdélyt, felléptek többek között a Leverkusener Jazztage-n -melyről a most készült videó is származik-, rögzítették a The Resurrection of Mörköt és készülnek májusi német turnéjukra. Április 21-én pedig eljátsszák a The Death and Resurrection of Mörköt az A38 Hajó gyomrában!

A pszichedelikus suolt játszó zenekar óriási utat járt be megalakulása óta, aminek a 2019-es év egyértelműen egy kiemelkedő és izgalmas szakasza. 2016-os You Are Free to Choose című bemutatkozó lemezük után idén egy olyan konceptalbummal jelentkeznek, mellyel egyértelművé válik, nem véletlen, hogy a jelenlegi egyik legaktívabb zenekar, ha a külföldi koncertezésről van szó. Tökéletesen táncolnak a soul, a jazz, a pop és a kísérleti műfajok határán, izgalmas vegyületet keverve mondanivalójuk különböző rétegeiből – mindezt angol nyelven és olyan színvonalon, amivel tökéletesen megállják a helyüket Európa vagy a tengerentúl bármelyik klubjában.

Mörk Leverkusener JazztageA 2018-as halottak napjára időzített The Death of Mörk az elmúlás témáját járta körbe, tőlük szokatlan módon melankolikusabb hangvételre váltottak, de már az elején kilátásba helyezték a fellélegzést: a húsvéti feltámadás idén náluk is bekövetkezik, különleges és laza örömzenélés hallható az öt új dalban, amik tökéletesen kiegészítik az első fejezetet, teljessé téve a zenekar által rajzolt spirituális kört, felette a csíkkal.

Az új szerzemények közül ismerhetjük meg most az első, You and Me című élőben rögzített dalt, mely az albumra is ebben a formában fog felkerülni. A videón jól látható Zentai Márk és zenekara színpadi karizmája, ahogy több mint 2000 embert táncoltat meg könnyedén a leverkuseni fesztiválon: youtube.com/watch?v=gXPT-4aZOws

“Életünk egyik legfontosabb koncertjeként készültünk erre a bulira, hiszen az egész zenekar évek óta áhitattal figyelte a Leverkuseni Jazz Napok programját, érthető, mekkora izgalom és öröm volt azon a színpadon állni, mint korábban Robert Glasper Experiment, John Scofield Trio, Gregory Porter, Jamie Cullum, Medeski Martin & Wood, Marcus Miller és még sok hasonló kaliberű művész… Sokat beszélgettünk arról, hogyan lehetne az élő koncertek flow-ját és az improvizáció megismételhetetlen egyediségét felvarázsolni a kiadott anyagainkra, így elhatároztuk, hogy ezt a dalt megpróbáljuk a koncerten felvenni. És úgy tűnik, hogy sikerült.”

A lemez április 21-én jelenik meg hivatalosan, a digitális formátum mellett ismét készül bakelit is, az októberi sötét borító mellé most egy világos márvány darab kerül majd. Élőben ugyanezen a napon játssza majd végig a lemezt először a csapat az A38 Hajón a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Mindezek előtt pedig folyatják majd a tavalyi szürreális meséjüket, amit a Doubt című dalukhoz forgattak, hamarosan megtudhatjuk, hogyan folytatódik a történt az All I Need című újdonság aláfestésével.

A srácok munkája mellett a hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül, hiszen nemrég Junior Artisjus díjjal tüntették ki őket, az április 4-i Fonogram díjátadón pedig két kategóriában is jelöltként vesznek majd részt: az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma, illetve az év felfedezettje cím is az övék lehet.

Májusban ismét külföldre “költözik” a zenekar, hiszen elindul tavaszi német turnéjuk, ahol a legnagyobb városokban lépnek majd fel a The Death and Resurrection of Mörkkel: az állomások között szerepel Hamburg, München, Köln és Berlin is.

A budapesti lemezbemutató koncert facebook eseménye: facebook.com/events/2059086007493147/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss