Zenével vár mindenkit a vasi Agóra!

agora_savaria
Csorba Lóci és Bálint Natália is fellép az nyárig tartó rendezvénysorozaton!

Csorba Lóci és Bálint Natália is fellép az nyárig tartó rendezvénysorozaton!

Teret kapnak a helyi előadóművészek, nyár elejéig zenétől lesz hangos az AGORA-Művelődési és Sportház, illetve az MMIK környéke – közölrék a szervezők a Magyar Zene.eu-val. Mint a szerkesztőségünknek megküldött e-mailben közölték, a Tér-Zene Program Szombathelyen című rendezvénysorozatra a megyeszékhely önkormányzata pályázott, és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával 30 koncert valósul meg.

Az előadó-művészeti szervezeteket bemutató és támogató szabadtéri produkciók szervezője az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és az MMIK Kft. A szervezők közlése szerint már elindultak a programok 2021. decemberében indult és 2022. június végéig tart.

A koncertek mindenki számára elérhetőek, ingyenes zenei élményt nyújtanak a szombathelyieknek, A rendezvényeken újra és újra felcsendülnek a magyar zeneművészek minőségi klasszikus-, világ- és népzenei dallamai.

Az AGORA szervezésében megvalósuló programok:
2022.01.29. 11.00 Ébren Álmodók Együttes akusztikus koncertje
2022.02.12. 11.00 General Harmony Singers acapella koncertje
2022.02.26. 11.00 Kendik Péter zongora előadása
2022.03.12. 11.00 Lunda Zenekar világzenei koncertje
2022.03. 26. 11.00 Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek komolyzenei hangversenye
2022.04.09. 11.00 Szombathely Város Fúvószenekara komolyzenei előadása
2022.04.23. 11.00 Savaria Worship Band egyházzenei koncertje
2022.05.07. 11.00 Ébren Álmodók Együttes akusztikus gyermekkoncertje
2022. 05.21. 11.00 Berki vonósnégyes komolyzenei koncertje
2022. 06.04. 11.00 Koprive és Csorba Lóci tambura koncertje
2022. 06.18. 11.00 Bálint Natália komolyzenei koncertje

Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház

A koncertek jó idő esetén szabadtéren, rossz idő esetén az aulában kerülnek megrendezésre. A programon való részvétel ingyenes. Mivel a legtöbb program szabadtéri, ezért védettségi igazolvány  szükséges a rendezvény látogatásához a jelenlegi jogszabályok alapján.

A műsorváltoztatás jogát fenntartják a szervezők.

A város legnagyobb befogadóképességű kulturális intézménye – tekintettel adottságaira – nagykoncertek, színházak, bálok, szalagavatók, kiállítások, különféle ünnepségek, iskolai évzárók, gálák és egyes sportrendezvények megtartására alkalmas.

A sokak által csak MSH-nak vagy Sportháznak nevezett épület 2007. július elsejétől az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tagintézményeként működik. A város által elnyert AGORA pályázat keretében történő felújításnak köszönhetően nem csak új arculatot kapott az épület, de funkciójában és energetikailag is korszerűsítették.

A régi-új AGORA – Művelődési és Sportház, mint területi multifunkcionális közösségi közművelődési központ új köntösben, de a jövőben is a műfajok sokszínűségét képviselő programokkal várja a kedves közönséget és bérlőit.

Az intézmény 50 éves működése folyamán nemzetközi és országos jelentőségű rendezvények helyszíne volt. Új épülettel is bővült, hiszen a közelmúltban került kulturális hasznosításra a város műemlékvédelem alatt álló víztornya, amit azonban kiállításra és művészeti eseményekre használ azóta is a város… (Az Agora története)

Egészen nyárig minden második héten igényes muzsika fog felcsendülni Szombathelyen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.