Zenével vár mindenkit a vasi Agóra!

agora_savaria
Csorba Lóci és Bálint Natália is fellép az nyárig tartó rendezvénysorozaton!

Csorba Lóci és Bálint Natália is fellép az nyárig tartó rendezvénysorozaton!

Teret kapnak a helyi előadóművészek, nyár elejéig zenétől lesz hangos az AGORA-Művelődési és Sportház, illetve az MMIK környéke – közölrék a szervezők a Magyar Zene.eu-val. Mint a szerkesztőségünknek megküldött e-mailben közölték, a Tér-Zene Program Szombathelyen című rendezvénysorozatra a megyeszékhely önkormányzata pályázott, és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával 30 koncert valósul meg.

Az előadó-művészeti szervezeteket bemutató és támogató szabadtéri produkciók szervezője az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és az MMIK Kft. A szervezők közlése szerint már elindultak a programok 2021. decemberében indult és 2022. június végéig tart.

A koncertek mindenki számára elérhetőek, ingyenes zenei élményt nyújtanak a szombathelyieknek, A rendezvényeken újra és újra felcsendülnek a magyar zeneművészek minőségi klasszikus-, világ- és népzenei dallamai.

Az AGORA szervezésében megvalósuló programok:
2022.01.29. 11.00 Ébren Álmodók Együttes akusztikus koncertje
2022.02.12. 11.00 General Harmony Singers acapella koncertje
2022.02.26. 11.00 Kendik Péter zongora előadása
2022.03.12. 11.00 Lunda Zenekar világzenei koncertje
2022.03. 26. 11.00 Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek komolyzenei hangversenye
2022.04.09. 11.00 Szombathely Város Fúvószenekara komolyzenei előadása
2022.04.23. 11.00 Savaria Worship Band egyházzenei koncertje
2022.05.07. 11.00 Ébren Álmodók Együttes akusztikus gyermekkoncertje
2022. 05.21. 11.00 Berki vonósnégyes komolyzenei koncertje
2022. 06.04. 11.00 Koprive és Csorba Lóci tambura koncertje
2022. 06.18. 11.00 Bálint Natália komolyzenei koncertje

Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház

A koncertek jó idő esetén szabadtéren, rossz idő esetén az aulában kerülnek megrendezésre. A programon való részvétel ingyenes. Mivel a legtöbb program szabadtéri, ezért védettségi igazolvány  szükséges a rendezvény látogatásához a jelenlegi jogszabályok alapján.

A műsorváltoztatás jogát fenntartják a szervezők.

A város legnagyobb befogadóképességű kulturális intézménye – tekintettel adottságaira – nagykoncertek, színházak, bálok, szalagavatók, kiállítások, különféle ünnepségek, iskolai évzárók, gálák és egyes sportrendezvények megtartására alkalmas.

A sokak által csak MSH-nak vagy Sportháznak nevezett épület 2007. július elsejétől az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tagintézményeként működik. A város által elnyert AGORA pályázat keretében történő felújításnak köszönhetően nem csak új arculatot kapott az épület, de funkciójában és energetikailag is korszerűsítették.

A régi-új AGORA – Művelődési és Sportház, mint területi multifunkcionális közösségi közművelődési központ új köntösben, de a jövőben is a műfajok sokszínűségét képviselő programokkal várja a kedves közönséget és bérlőit.

Az intézmény 50 éves működése folyamán nemzetközi és országos jelentőségű rendezvények helyszíne volt. Új épülettel is bővült, hiszen a közelmúltban került kulturális hasznosításra a város műemlékvédelem alatt álló víztornya, amit azonban kiállításra és művészeti eseményekre használ azóta is a város… (Az Agora története)

Egészen nyárig minden második héten igényes muzsika fog felcsendülni Szombathelyen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?