magyarzene

magyarzene

Nagy szerencse, hogy a zene azt adja, ami annak idején gyerekkorunkban nálunk a sport is volt, hogy egy néprádión az egész ház együtt hallgatta, és drukkolt azért a csapatért...

Benkő LászlóBenkő László a Sztárportréban arról beszél, szerinte nagymértékben le vagyunk terhelve a médián keresztül: “Nem csak a mi problémáinkat kell megoldani, hanem az egész világ problémáját ránk nyomják, és ettől kezdve nem csak a saját dolgainkat kell valamilyen módon felfogni és analizálni, hanem másoknak, más földrészeknek a problémáit is – mert a hírekben halljuk, és nem tudunk tőle szabadulni… Olyan mértékben zúdulnak az információk a médián keresztül ránk, hogy ez számunkra felfoghatatlan…

Hogy ne foglalkozzon más kivételes dolgokkal…

Ez már messzire vezet… Ha egy társadalomban úgy próbálnak idézőjelesen rendet csapni, hogy dementálják a tudatot, amiben gondolkozzunk együtt: De nem úgy, ahogy mi szépen, mindenki javára szeretnénk ezt elképzelni, hanem dementáljuk úgy, hogy ne foglalkozzon más kivételes dolgokkal – mert az problémát jelent sok tekintetben…”

Valamilyen módon hitet, és közösséget, közös hitet kell létrehozni, mert én úgy érzem, hogy meg volt ez, csak valahogy szertefoszlott… Nagy szerencse, hogy a zene azt adja, ami annak idején gyerekkorunkban nálunk a sport is volt, hogy egy néprádión az egész ház együtt hallgatta, és drukkolt azért a csapatért… Valahogy létre kell hoznunk ezt a közösségi érzést, és azt a közös hitet, ami tovább viszi az embereket úgy, hogy egy homogén csapattá váljanak.

A teljes riport megtekinthető: http://youtu.be/4v2amPP0urw

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Bartók Béla magyar zene

Bartók-mellszobrot avattak Budapesten

Bartók művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt