A zene adja a közösségi érzést

BenkŐ László zeneszerző
magyarzene

magyarzene

Nagy szerencse, hogy a zene azt adja, ami annak idején gyerekkorunkban nálunk a sport is volt, hogy egy néprádión az egész ház együtt hallgatta, és drukkolt azért a csapatért...

Benkő LászlóBenkő László a Sztárportréban arról beszél, szerinte nagymértékben le vagyunk terhelve a médián keresztül: “Nem csak a mi problémáinkat kell megoldani, hanem az egész világ problémáját ránk nyomják, és ettől kezdve nem csak a saját dolgainkat kell valamilyen módon felfogni és analizálni, hanem másoknak, más földrészeknek a problémáit is – mert a hírekben halljuk, és nem tudunk tőle szabadulni… Olyan mértékben zúdulnak az információk a médián keresztül ránk, hogy ez számunkra felfoghatatlan…

Hogy ne foglalkozzon más kivételes dolgokkal…

Ez már messzire vezet… Ha egy társadalomban úgy próbálnak idézőjelesen rendet csapni, hogy dementálják a tudatot, amiben gondolkozzunk együtt: De nem úgy, ahogy mi szépen, mindenki javára szeretnénk ezt elképzelni, hanem dementáljuk úgy, hogy ne foglalkozzon más kivételes dolgokkal – mert az problémát jelent sok tekintetben…”

Valamilyen módon hitet, és közösséget, közös hitet kell létrehozni, mert én úgy érzem, hogy meg volt ez, csak valahogy szertefoszlott… Nagy szerencse, hogy a zene azt adja, ami annak idején gyerekkorunkban nálunk a sport is volt, hogy egy néprádión az egész ház együtt hallgatta, és drukkolt azért a csapatért… Valahogy létre kell hoznunk ezt a közösségi érzést, és azt a közös hitet, ami tovább viszi az embereket úgy, hogy egy homogén csapattá váljanak.

A teljes riport megtekinthető: http://youtu.be/4v2amPP0urw

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt