Keresés
Close this search box.

Minősített Közművelődési Intézmény – Agora Savaria

Cím átadás az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft.-nek.
Minősített Közművelődési Intézmény, illetve Látópont címet kapott a szombathelyi kulturális intézmény, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft.

A „Minősített Közművelődési Intézmény” címről szóló tanúsítványt 2024. január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából Pannonhalmán, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium dísztermében rendezett ünnepségen vehette át Horváth Zoltán ügyvezető és a fenntartó szombathelyi önkormányzat részéről Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól, illetve Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól.

A minősítésre azon intézmények pályázhatnak, amelyek a minőségfejlesztés, a hatékony munkavégzés területén kimagasló teljesítményt nyújtanak. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a pályázóktól a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a résztvevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét, figyeljenek visszajelzéseikre.

Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. közművelődési intézményegységeinek munkája került a pályázati eljárás írásbeli és a helyszíni vizsgálatának fókuszába, ahol valamennyi közművelődési tevékenység színvonalas és minőségközpontú teljesítését vizsgálta a feladatra kijelölt auditor. A pályázati anyag összeállítását az intézmény delegált munkatársai, egy ún. projektcsapat végezte, a 120 oldalas dokumentum fél éves megfeszített munka eredménye.

Az AGORA az ismeretterjesztés, kiállítás, közösségi szolgáltatás, rendezvény, származtatott szolgáltatás tevékenységek eredményes ellátásáért kapott tanúsítványt. Az elismerés az intézmény szakmai munkájának, a partnerkapcsolatainak, a szervezet, a munkatársak és a vezetés kiválóságát jelzi.

A kulturális központ a város közművelődési feladatait látja el. Központi épülete, az AGORA-Művelődési és Sportház mellett az AGORA-Savaria Filmszínház, a Víztorony, a KRESZ Park és a Felsőcsatári Gyermeküdülő tartozik a telephelyei közé.

A cím birtokosaként az AGORA a jövőben kulturális témájú meghívásos pályázatokon is részt tud venni. Idén először pedig 500 ezer forintot kapnak a címet elnyert intézmények. A pénz sorsáról a munkatársak dönthetnek, elsősorban a munkahelyi jóllét fejlesztésére fordítják az összeget. A jövőben pedig szeretnének a „Közművelődési Minőség Díjra” is pályázni, amely csak a Minősített Közművelődési Intézmény Cím birtokában lehetséges.

A „Minősített Közművelődési Intézmény Cím mellett a napokban egy másik jelentős kitüntetést is kapott az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. Látópont lett a szombathelyi kulturális intézmény. A cím ünnepélyes átadása február 27-én lesz Dabason.

———- A képen balról jobbra haladva Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, Horváth Soma, Szombathely Megyei Jogú Város kultúráért is felelős alpolgármestere, Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt